PUBLICITAT

sant julia de loria

Naturlàndia centra un nou projecte d’atracció turística

El comú assegura que «pot arribar a canviar la situació de Sant Julià»

Per El Periòdic

| SKIMO6
El Comú de Sant Julià de Lòria prepara, de cara a l’estiu vinent, una nova activitat d’atracció turística que guarda relació amb el parc de Naturlàndia. Així ho va fer públic ahir la consellera de Turisme, Meritxell Teruel, qui, malgrat no voler fer transcendir de què es tracta el projecte, va assegurar que «pot arribar a canviar molt la situació de Sant Julià».
 
Teruel va avançar la preparació d’aquesta nova iniciativa per revifar el turisme lauredià durant la inauguració de Reviu l’aperitiu, campanya amb què un total de 24 restaurants ofereixen una tapa i un vermut a un preu simbòlic de 3 euros. Sobre la iniciativa, que es projecta de cara a l’estiu de l’any vinent, la consellera no va voler donar detalls, segons informa l’agència de notícies ANA. Tampoc no va confirmar si s’ha previst traslladar alguna de les activitats al poble. Es descarta, d’altra banda, la construcció de cap giny per unir el parc amb Sant Julià, perquè tot i que és un tema que es va posar sobre la taula durant la campanya electoral, de moment les finances no ho permeten, i va afegir que l’objectiu és que el projecte pugui estar llest de cara a l’estiu de l’any vinent.
 
Dinamització del comerç/ El projecte, que està previst que s’aprovi en comissió la setmana vinent, és una de les mesures que el comú vol tirar endavant per aconseguir que la parròquia torni a ser un motor econòmic important. Teruel va assegurar que el seu objectiu és que no tanquin més comerços i que els actuals puguin tenir una empenta i puguin incrementar el seu negoci. Amb tot, la consellera va dir que les accions que s’impulsaran dependran del pressupost, encara per aprovar fins que no s’enllesteixi el de Naturlàndia. Precisament sobre la situació del parc, Teurel va admetre que és complicada i que les coses «s’han de fer amb moltíssima cura», tot i que no va voler avançar cap detall sobre el pressupost.
 
Activitats durant l’any/ La consellera de Turisme laurediana va assegurar, en el marc de la presentació d’una proposta per animar la restauració del poble durant tot aquest mes de maig, en temporada baixa, que la corporació encapçalada per Vila té la intenció de donar continuïtat a les accions de dinamització de la parròquia que ja es duien a terme durant el mandat anterior, com ara el calendari de fires. No obstant, sí va avançar un canvi: la intenció en aquest sentit passa per buscar patrocinadors, amb l’objectiu tal que l’organització de l’esdeveniment tingui un cost mínim per a la corporació. En aquest sentit, va afirmar que de cara al mes de juny vinent es durà a terme una activitat amb col·laboració amb el Museu del Tabac.
 
El mal temps generalitzat ahir al Principat va impedir que algunes de les activitats, com ara tallers per als infants, es desenvolupessin ahir, tot coincidint amb el tret de sortida de Reviu l’aperitiu donat al Centre de Congressos, on van assistir desenes de persones. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT