PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El vot per correu es pot sol·licitar fins al 29 de maig

La demanda es pot fer via internet o a l’Oficina del Cens Electoral

Per EL PERIÒDIC

Informació del vot de l’estranger.
Informació del vot de l’estranger. | MINISTERIO DE ASUNTOS EXTERIORES
L’Oficina del Cens Electoral informa que la ciutadania de nacionalitat espanyola que resideix a l’estranger i vol exercir el seu dret de vot a les eleccions a les Corts Generals del pròxim 26 de juny, pot demanar el vot per correu abans del 29 de maig.

La petició es pot fer a través d’internet al web www.exteriores.gob.es omplint el formulari de sol·licitud de vot CERA (Censo Electoral de Residentes Ausentes), o per correu o per fax a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral de la província en el cens de la qual la persona estigui inscrita a Espanya, sense tenir en compte els canvis de municipi d’inscripció produïts durant l’any anterior a la data de la convocatòria.  L’Oficina enviarà la documentació per votar abans del 6 de juny, o del 14 de juny si es produeix impugnació de candidats.

És la segona vegada en pocs mesos que els residents de nacionalitat espanyola han de fer els tràmits per votar a les eleccions generals espanyoles. Els resultats del 20 de desembre no van atorgar una majoria clara al Parlament i el termini per investir president s’ha esgotat, de manera que s’han tornat a convocar eleccions per al 26 de juny.

En les últimes eleccions, el cens de residents espanyols a Andorra amb dret de vot a Espanya va ser de 21.847 electors. Les pàgines web www.exteriores.gob.es i www.ine.es expliquen tot el procediment per requerir el vot, tant per als residents com per als que el dia de les eleccions estaran a l’estranger.

AGILITAT / D’altra banda, la Generalitat de Catalunya implementarà un nou sistema telemàtic –que estarà definit en tres mesos– per agilitar el vot dels catalans que resideixen a l’estranger. La previsió és que les primeres proves pilot es facin abans de finals d’any. La Generalitat vol evitar que es repeteixi el que va passar en les eleccions catalanes del 27 de setembre, en què només 14.000 persones d‘un electorat potencial de 200.000 votants residents a l’estranger van poder enviar el seu vot per la dificultat del sistema.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT