PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La capital externalitza la recollida d’escombraries

La concessió de la tasca suposarà un estalvi de 100.000 euros

Per MARISA DA COSTA

La cònsol major, Conxita Marsol, i el conseller Marc Astrié, ahir.
La cònsol major, Conxita Marsol, i el conseller Marc Astrié, ahir. | ANA/M. T.
La Junta de Govern de la capital ha optat per alinear-se amb la resta de corporacions parroquials en matèria de recollida de residus sòlids urbans tot traspassant aquesta tasca que fins ara realitzaven 14 treballadors a una empresa externa. Els professionals que en l’actualitat treballen en l’oferiment d’aquest servei i que van ser contractats pel comú sota el règim eventual, passaran a ser contractats per l’adjudicatària «tot mantenint l’antiguitat» i les condicions.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va fer pública ahir la decisió d’externalitzar la recollida de residus sòlids de la parròquia. Després d’analitzar el servei i malgrat que, tal com va manifestar el conseller de Medi Ambient i Innovació, David Astrié, sempre s’ha oferit «en condicions excel·lents», la previsió d’una major «rendibilitat» porta la corporació a seguir l’estratègia dels demés comuns que, anualment, ha de suposar un estalvi de 100.000 euros. En la línia de l’«optimització» i tenint en consideració que, per la seva antiguitat, els camions que ara s’empren des del departament d’Higiene per a aquesta tasca hauran de ser renovats a curt termini, la capital veu en aquesta «estratègia» una via per a estalviar-se els 250.000 euros que valen aquests automòbils.

Els funcionaris mantenen la feina/ La decisió de traslladar a una empresa privada la recollida de les escombraries comportarà, en el moment de l’adjudicació de les tasques –que serà per a un període de vuit anys més dos prorrogables– que es farà conjuntament amb Sant Julià de Lòria per reduir costos, es reorganitzi la plantilla de treballadors de l’àrea d’Higiene.

Els treballadors amb què compta la corporació per a la neteja dels carrers seran redistribuïts, mentre que les 14 persones que ara es troben contractades sota la modalitat temporal passaran a l’empresa a qui s’adjudiquin les tasques, condició a què obligarà el concurs. També s’imposarà la contractació tot mantenint les mateixes condicions salarials, així com l’antiguitat i, com a mínim, garantir quatre anys de feina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT