PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Policia recorda que torna a actuar el virus de Correos

Es tracta d’un correu que produirà un xifrat de l’ordinador si s’obre

Per EL PERIÒDIC

Imatge del correu que es rep i que la Policia denuncia com a fals.
Imatge del correu que es rep i que la Policia denuncia com a fals. | POLICIA
després d’un mesos sense actuar, novament ha tornat a aparèixer el virus que produeix el xifrat de la informació que conté l’ordinador al qual ataca, i que arriba amagat sota la imatge de Correos espanyols. Ahir la Policia informava en el seu portal web que, novament, s’està produint aquest allau de correus a les direccions personals de molts usuaris andorrans, que intenten captar l’atenció de l’usuari amb la idea que ha rebut una carta o paquet, redirigint-lo a un enllaç que acaba infectant l’ordinador.

«Davant l’augment de consultes d’aquests darrers dies», el Grup de Delictes Tecnològics de la Policia d’Andorra va informar ahir «d’una nova onada de falsos correus electrònics simulant la notificació per part de Correus espanyols de l’arribada d’una carta o paquet». Segons explica la Policia en el seu comunicat, s’informa de la possible «reclamació econòmica en cas de no passar a recollir l’enviament», mentre es veu al correu «un enllaç per accedir a la suposada informació de l’enviament o bé a un arxiu adjunt», sempre depenent de la versió que es rebi.

La Policia destaca que «en cap cas» és una notificació de Correus espanyols, i avisa que si s’hi accedeix, «s’infectarà l’ordinador, produint-se un xifrat de la informació de la terminal on es consulta (ransomware), o bé instal·lant-se algun tipus de programari maliciós». A partir d’aquí, l’usuari rebrà una reclamació econòmica per recuperar la seva informació. La Policia aconsella esborrar aquest correu en cas de rebre’l, i fer-ho fins i tot de la carpeta parerera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT