PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Broadway, a un pas d’Andorra

Ona Vicente organitza viatges a NY amb l’objectiu d’endinsar-se a les arts dramàtiques

Per El Periòdic

La jove i pluridisciplinar Ona Vicente, creadora i impulsora d’‘Step One’.
La jove i pluridisciplinar Ona Vicente, creadora i impulsora d’‘Step One’. | Ona Vicente
Broadway és, per a molts, un escenari ben llunyà. Mai millor dit. No obstant, i això interessa especialment als amants de les arts escèniques però a tothom qui, pensant en les vacances que s’apropen, desconeixen encara el seu destí, la Meca dels artistes relacionats amb l’orbe musical queda prou més a l’abast avui dia.

No es tracta, és evident, d’un passi directe per a qualsevol dels 38 teatres que composen el districte ni cap de les exclusives representacions que s’hi desenvolupen, sinó del primer pas (traducció literal del nom del projecte que ens ocupa) per a endinsar-se en el ja esmentat –i anhelat– barri de Manhattan. Ona Vicente, jove de 18 anys que fins a l’edat de 15 estudiava a la Sagrada Família d’Escaldes-Engordany, ofereix a Andorra –i també a nivell espanyol–, un original però, sobretot, exclusiu viatge. A través d’Step One prepara visites a Nova York preparades des del primer fins el darrer minut. O el temps que es desitgi. I si les hores per al lleure estan contemplades, no són la principal finalitat. L’objectiu és trobar el viatge adequat al sol·licitant.
 
Viatges personalitzats/ És quelcom similar als viatges que esdevenien tendència amb l’ascensió de l’anglès al punt de primera llengua a nivell mundial; les estàncies certament perllongades en territoris de parla anglosaxona per tal d’endinsar-se en l’idioma. Però amb un valor afegit: classes del món de les arts escèniques. Qualsevol de les desenes de branques que se’n deriven. Des del cant fins al jazz, passant pel claqué –modalitat a què no es dóna pràcticament importància i què, per contra, i tal com notifica la mateixa impulsora del projecte «és de vital importància que consti al currículum de qualsevol que assisteixi a una audició per aspirar a Broadway» ja que, tal com segueix Vicente «la tècnica que implica ajuda a desenvolupar altres facultats». 
 
Si no en tenia prou amb debutar com a escriptora amb El crimen casi perfecto quan tan sols comptava amb 16 anys, després de passar per l’Aula de Teatre aquí al país, per l’Escuela Superior de Artes Escénicas de Màlaga i estar actualment i després de tres anys realitzant mil i una classes de tot tipus i color a Nova York, Ona Vicente expandeix la seva experiència a mares i filles que vulguin connectar a Manhattan tot aprenent ballet, grups d’amigues interessades en endinsar-se al hip-hop, o qualsevol interessat en professionalitzar-se en el trapezi o la percussió. 
 
Vicente és una mena de «caixa d’eines» que ara es proposa per estendre als aspirants a actors, cantants i ballarins els instruments per a tenir els ingredients que cerquen en un artista els productors de Broadway. Cant, teatre i ball consten, evidentment, entre les opcions que proposa a l’hora de confeccionar els horaris personalitzats. A més, evidentment, de les hores lectives d’anglès i la pràctica que ja suposa parlar amb la persona que aconsella sobre el vestuari, opció que també consta entre les jornades que munta per a cada persona. A nivell nacional, Liquid Dansa és qui s’encarrega del contacte amb Vicente, que muntarà l’horari, amb els millors –o els triats– professors de percussió corporal, circ i contemporani. L’Esbart Sant Romà i Líquid Dansa ja n’han gaudit. Amb hostal i bitllets d’avió a l’espectacular Broadway inclosos al paquet. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT