PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La reacció de l’FC Andorra no es pot fer esperar

Els tricolors volen seguir aspirant a l’ascens i trencar la mala ratxa de tres partits sense guanyar

Per El Periòdic

Els jugadors de l’FCA, amb Ludo al capdavant, corren cap al seu camp per tornar a posar la pilota en joc el més aviat possible, contra el Mataró.
Els jugadors de l’FCA, amb Ludo al capdavant, corren cap al seu camp per tornar a posar la pilota en joc el més aviat possible, contra el Mataró. | FCA
Necessita un cop d’efecte. L’FC Andorra és encara un dels aspirants a l’ascens, però no guanyar en les últimes tres jornades i només sumar un punt l’ha fet allunyar-se de les primeres places, tot i que les distàncies són assumibles. I més veient com jornada rera jornada els equips que es troben a dalt van deixant-se punts. L’equip que dirigeix Justo Ruiz torna a jugar al Centre d’entrenaments de la FAF, on ha aconseguit mostrar un rendiment que li permet trobar-se en la posició actual a la classificació. Demà rep a la UE Avià (16.00 hores), un rival que està perdent també embranzida en les darreres jornades.
 
Dels últims nou punts en joc, els andorrans només han estat capaços de sumar-ne un. La dinàmica que arrossegava les setmanes anteriors es va veure tallada i les primeres places, molt lentament, s’han anat allunyant, tot i que encara estan a tir. La sisena posició, però, s’ha mantingut en aquest període. No guanyar en cap d’aquests enfrontaments «ha tocat al vestidor, però tenim expectatives altes per poder lluitar fins a l’últim moment per pujar a la Tercera Divisió. No pensem defallir i la il·lusió és ben viva per tenir les màximes aspiracions», assegura Sebas Gómez. Parlar d’ascens, quan no havia estat l’objectiu de la temporada, «potser ha perjudicat una mica i ens ha aportat certa ansietat veure-ho tan a prop. Però hem de ser realistes i tenim la plantilla que tenim, i el que hem fet fins ara té molt mèrit».
 
L’AVIÀ, DOS PUNTS EN SIS PARTITS / L’Avià tampoc es troba en el seu millor moment. Fa un mes i mig que no guanya. Va ser imposar-se al camp de la UE Vilassar de Mar per presentar les seves credencials a l’ascens i no vèncer des de llavors. Són sis jornades amb quatre derrotes i dos empats. A la primera volta els tricolors van ser capaços de guanyar a la localitat berguedana. «Confio molt en aquest partit pel tipus de rival que és, perquè en teoria va bé per al nostre estil de joc, tot i que estic segur que serà un enfrontament complicat», apunta Sebas. Fins ara l’FC Andorra s’està mostrant més resolutiu amb els conjunts de la zona alta que no pas amb els de la baixa, com ha succeït les últimes jornades. 
 
El motiu, segons l’uruguaià és que «els equips de dalt volen ser protagonistes durant el partit i a nosaltres és un tipus de joc que ens va bé, perquè podem sortir a la contra aprofitant la nostra verticalitat i el fet de tenir jugadors ràpids. Ens ha donat resultat. En canvi, els de baix juguen més similar a nosaltres, estan ben posicionats al darrera i no cometen errades».
 
ÚLTIM TREN DE L’ASCENS / Gómez considera que per a les aspiracions d’ascens, «aquest partit és definitiu. Si no aconseguim guanyar-lo la temporada estarà bastant finiquitada». El vestidor tricolor se sent «capacitat i mentalitzat» per trencar la mala ratxa i sumar els tres punts: «Esperem poder superar el sotrac pel qual estem passant». Davant l’Avià serà dia de retorns, el que suposarà una ajuda a l’hora de realitzar la convocatòria. El més destacat és el de Rober Font, que es va lesionar a inicis del mes de gener i torna a estar a disposició del tècnic. Un altre que reapareix després d’un mes és Betriu. Els que segueixen de baixa per lesió són Gil i Leo, mentre que són dubte per problemes físics Àngel i Juli.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT