PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Eden, «responsable solidària» del brot de gastroenteritis

Els afectats presentaran una reclamació col·lectiva contra la distribuïdora i intentaran tancar un acord

Per EL PERIÒDIC

Una persona transporta una garrafa d’aigua Eden.
Una persona transporta una garrafa d’aigua Eden. | TONY LARA
Unes 250 persones afectades pel brot de gastroenteritis a Catalunya per consumir aigua embotellada procedent de la planta d’Arinsal s’han sumat a la demanda contra Eden Springs, la distribuïdora del producte. La reclamació col·lectiva es presentarà contra Eden per «responsabilitat solidària». L’objectiu és aconseguir arribar a un acord amb Eden per responsabilitat extracontractual sense haver d’arribar a un judici.

El Col·lectiu Ronda, que s’ocupa de gestionar la demanda grupal, ha explicat que iniciar un procés judicial en un altre país és molt complex. L’advocada que representa el Col·lectiu Ronda, Esther López, va declarar ahir a Televisió de Catalunya que reclamaran directament a la distribuïdora perquè «ens ho permet tant la legislació del nostre país com les directives comunitàries. És una responsabilitat solidària, per tant, les empreses afectades ja reclamaran entre elles». La lletrada va aclarir que «és més fàcil per a les perjudicades fer la declaració contra Eden que no fer-la a Andorra, que és un altre país, amb una altra legislació, i és un avantatge que ens ofereix la llei i l’hem d’aprofitar».

El Col·lectiu Ronda gestiona la reclamació col·lectiva, a la qual s’han adherit 250 persones tot i que se n’esperen més ja que el brot va afectar més de 4.000 consumidors de l’aigua embotellada.

RECLAMACIÓ D’EDEN / D’altra banda, Eden Espanya va anunciar dijous que estudia possibles accions legals contra la planta embotelladora d’Aigua d’Arinsal després que el Govern informés que l’aqüífer està contaminat i que es clausura tant el brollador com l’activitat de la planta.
Eden ha recordat que el proveïdor de l’aigua embotellada, és a dir, Aigües del Pirineu, «ens va facilitar totes les autoritzacions legals, tant del brollador com de les instal·lacions, que acreditaven que podien dur a terme l’activitat d’envasat d’aigua mineral natural». Eden España assegura que abans de distribuir els lots afectats tenia els certificats de conformitat del proveïdor. Ara espera els resultats definitius de les anàlisis per decidir les accions legals a emprendre contra Aigües del Pirineu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT