PUBLICITAT

14 milions d'euros en plurianuals per a les noves escoles de Canillo

  • El Govern accepta els terrenys de 5.084 metres quadrats proposats pel Comú
  • La previsió és que el centre escolar estigui acabat en quatre anys
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Vista aèria dels terrenys cedits per a la ubicació de les noves escoles. Foto: ANA

El Govern ha acceptat els ter- renys de 5.804 metres quadrats annexos al càmping Pla que el Comú de Canillo ha posat a la seva disposició per a construir les noves infraestructures educatives d'aquesta par- ròquia. Aquesta oferta va ser enviada per carta des del Comú canillenc al Govern el 29 de juliol passat, una vegada van estar tots els acords presos amb entre l'ens comunal i el propietari. Així ho va fer públic el Govern en un comunicat en el qual s'informa que l'Executiu ha pressupostat el projecte de l'obra per al 2011 en 14 milions d'euros, que estaran dividits en diversos plurianuals, i que la previsió inicial és que l'escola pugui estar construïda en un termini màxim de quatre anys. Les dues parts signaran el conveni després que es produeixi la cessió formal i que el Comú de Canillo hagi tornat a definir la unitat d'actuació urbanística d'aquesta zona.

Després que el cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, signés el 12 de juliol passat una permuta per obtenir els terrenys, el Govern ha acceptat la cessió motivat per la idoneïtat del terreny. Casadevall, en l'oferiment fet al cap de Govern per carta, va destacar que és un lloc idoni "tant per la seva estructura, com per la seva ubicació, característiques i la seva connexió amb els vials més importants, aspectes que afavoreixen que es pugui plantejar construir de manera immediata", diu la carta. El Ministeri d'Educació i Cultura ha pressupostat el projecte de l'obra per a l'any vinent en 14 milions d'euros, una quantitat que correspon al total de l'obra i que estarà dividida en diversos plurianuals.

Una vegada s'hagin realitzat els estudis tècnics del terreny que ha d'acollir el centre escolar, caldrà preparar i convocar el concurs per escollir el projecte i l'arquitecte que el desenvoluparà. La previsió inicial és que l'escola pugui estar construïda per a final del 2014. La nova ubicació de les escoles permetrà la definitiva eliminació de mòduls prefabricats en els quals estan estudiant avui alguns dels alumnes escolaritzats a la parròquia de Canillo. El nou centre estarà dimensionat amb una capacitat d'uns 400 alumnes.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT