PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Govern destina més de mig milió al programa per a l’intercanvi d’informació fiscal

La solució informàtica permetrà l'intercanvi de manera segura

Per MARISA DA COSTA

El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, ahir.
El ministre portaveu i de Finances, Jordi Cinca, ahir. | SFGA/C. ESTEVE
El programa informàtic que ha de permetre al Govern donar compliment a l’acord assolit amb la Unió Europea en favor de l’intercanvi automàtic d’informació fiscal tindrà un cost superior al mig milió d’euros. La implementació de dit sistema, que segons va anunciar ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha estat adjudicat a Deloitte, tindrà un cost concret de 573.914 euros i, a la llarga, no només ha de permetre un «trasllat homogeni de les dades» sinó garantir-ne la «confidencialitat».

El també ministre de Finances va voler ressaltar que es tracta d’un «programa potent» que, si bé a priori ha de servir per adaptar-se als «estàndards de l’OCDE», a la llarga permetrà «la tramesa i recepció automàtica d’informació de manera segura» de manera que es pugui cooperar amb la Llei de Compliment Fiscal de Comptes a l’Estranger (FATCA) i, així, garantir també l’intercanvi amb els Estats Units.

Sancions per incompliment/ El representant de l’Executiu va instar l’oposició a ser «rigorosos a l’hora de fer propostes». Cinca feia referència a l’exigència tramesa ahir des del partit socialdemòcrata i progressista en favor de promoure iniciatives per tal que les institucions corregeixin els incompliments que anualment constata el Tribunal de Comptes a través del seu informe. El portaveu va voler «valorar positivament la proposta d’SDP» però va declinar-la argumentant que punir «els comuns a través de les transferències» repercutiria, principalment «sobre els usuaris».
 
Espai pels vehicles embargats/
Resguardar els vehicles «embargats o comissats per ordre judicial» tindrà per a l’administració general un cost anual de 27.843 euros. És el preu de lloguer de les dues parcel·les d’Escaldes-Engordany, properes a l’edifici del cos de Policia, que en les properes setmanes s’acondicionaran amb la finalitat de servir d’estacionament per als automòbils confiscats a instància de la justícia. Així mateix, un cop els vehicles a càrrec de la institució general hagin estat traslladats i centralitzats en aquesta zona propera a l’Obac, aquests terrenys de 1.400 i 1.576 metre quadrats podrien acollir, més endavant, els turismes sota tutela dels organismes comunals. Aquesta possibilitat encara ha de ser, segons va afirmar Cinca, acordada amb els comuns.

Acord amb la Interpol/ El cos de Policia nacional s’ha adherit al Projecte Energia d’Interpol, amb què col·laborarà no únicament contra el tràfic de productes per al dopatge sinó a «identificar zones de producció» així com a detectar «males praxis» en el procés d’elaboració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT