PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Presó condicional per a l’exmarit de Bruni pel segrest de la seva filla

La doctora pot presentar una demanda per la via civil

Per ESTEFANIA GRACIA

La doctora Bruni durant el dia del judici.
La doctora Bruni durant el dia del judici. | TONY LARA
El Tribunal de Corts va dictaminar ahir sentència contra l’exmarit de la doctora Rosa Maria Bruni per un delicte major de sostracció de menors. L’exmarit va ser acusat d’haver-se endut la filla quan estava al CAI sota la tutela de l’estat. Fallant a favor de la mare, la justícia andorrana interposa un any de presó condicional a l’exmarit i dóna la possibilitat a Bruni de presentar una demanda per la via civil i fer així una reclamació per danys i prejudicis.

La mateixa Bruni ja va destacar en diverses ocasions que en el cas d’obtenir una resolució de condemna, demanaria una indemnització a les autoritats considerant que no es va protegir del tot la seva filla i se’ls va vulnerar –tant a ella com a la nena– el dret a la dignitat.

Tot i que en un principi la defensa demanava sis anys de presó i sis mesos d’arrest, l’advocat de Bruni es va mostrar satisfet en vista de la resolució, «perquè almenys l’han condemnat i això ja ens obra més vies».  Durant la tarda d’ahir Bruni va assistir a un judici a Berlín per analitzar el règim de visites amb la seva filla. L’advocat va aprofitar la sentència dictaminada pel Tribunal de Corts per mostrar-la a la jutgessa alemanya i procurar que es tingués en compte.

Els antecedents / Els fets es remunten a l’any 2011, quan Tinnemann va segrestar la seva filla aprofitant una de les seves visites quan la nena es trobava interna al centre d’acollida de La Gavernera. El fet va tenir lloc després que la neuropsiquiatra infantil ingressés al centre penitenciari de la Comella, resultat de l’ordre de recerca i captura que es va activar des d’Alemanya per segrest de la menor, una denúncia que havia presentat l’exmarit.

Amb motiu de l’ingrés de Bruni a la presó, la nena va quedar sota la tutela de l’Estat i, en una de les visites concertades, el pare va aprofitar per endur-se-la a Alemanya, on encara resideix.

Altres sentències / D’altra banda, ahir es va condemnar a 18 mesos de presó condicional al conductor del Porsche implicat en l’accident mortal d’Arcalís. Els fets van tenir lloc durant una concentració de vehicles al 2012 on un jove va perdre la vida. El Tribunal de Corts també prohibeix al condemnat circular per territori andorrà durant tres anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT