PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Marsol conviurà amb el Servei de Circulació dues hores al dia

La cònsol vol mantenir contacte directe amb el personal durant dues o tres setmanes

Per ESTHER JOVER MARTIN

Una agent de circulació d’Andorra la Vella participa en un Viari Show.
Una agent de circulació d’Andorra la Vella participa en un Viari Show. | EL PERIÒDIC
Dues hores al dia durant dues o tres setmanes. És el temps que la cònsol major de la capital, passarà, a partir de dilluns que ve, al Servei de Circulació, colze amb colze. Després, farà el mateix al Centre Esportiu els Serradells. «Ho faré per tenir-hi contacte diari, per marcar criteris i directius al servei», va confirmar ahir Marsol. Els agents de circulació ho saben des de fa dies i «estan contents que hi vagi», va assegurar.

La cònsol ja havia anunciat que a partir del mes de maig hi hauria canvis al servei, en el qual hi treballen unes 90 persones (entre agents de servei viari, grua, manteniment,  custòdia d’espais públics i comunals i administració), però per determinar quines reformes s’han de fer a circulació cal conèixer-ho des de dins. «M’instal·laré a circulació cada dia, un parell d’hores al migdia, a l’hora del relleu», va insistir Marsol. La seva presència, a més, motivarà «reunions, trobades de tu a tu».

De fet, fa temps que se sap que hi ha mala maror al servei i, fins i tot, el consolat anterior va encarregar un estudi de clima laboral. El nou equip de govern comunal, però, ha decidit escoltar els agents i els comandaments, un per un. El conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, s’ha anat reunint amb el personal, i ara Marsol s’hi mesclarà diàriament. Canturri també l’acompanyarà. «Volem copsar perquè hi ha mal ambient, com funciona el servei», va subratllar la cònsol. «La idea és escoltar-los, donar-los solucions, criteris a seguir».

Alguns dels temes que es podran tractar i per als quals es definiran nous criteris són la rotació de vehicles a la zona blava dels eixos comercials, on s’incidirà en la presència d’agents per controlar que els vehicles no excedeixen el temps d’estacionament màxim. Una altra mesura que caldrà prendre és la d’augmentar els llocs d’aparcament per a les bicicletes ja que cada vegada proliferen més per la parròquia.
«A veure quins problemes trobem, conviurem amb ells».

A PELS SERRADELLS / Després de les setmanes de convivència amb el Servei de Circulació, Marsol es desplaçarà al Centre Esportiu dels Serradells per realitzar a mateixa tasca. «També vull veure com funciona perquè és un centre molt gran, amb molts usuaris i amb molt de personal». La cònsol també hi passarà dues o tres diàries durant dues o tres setmanes.

La cònsol va comentar que amb el departament d’higiene ja hi ha incidit molt durant els 100 primers dies de mandat i que amb la resta de personal del comú ja hi està en contacte perquè comparteixen el mateix edifici.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT