PUBLICITAT

Expectació en l'empresariat per la pròxima obertura de Decathlon

  • Els comerciants d'articles esportius diuen que ells tenen una oferta més tècnica i especialitzada
  • Ferrer considera que la multinacional reactivarà l'economia i crearà llocs de treball a la capital
P. GALLEGO I. CASASAYAS
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un client, a l'exterior d'un establiment de la firma francesa Decathlon. Foto: ÁLVARO CALVO

La publicació de l'obertura de la multinacional francesa Decathlon anunciada per EL PERIÒDIC ahir va despertar expectació en els diferents sectors empresarials, comercials i fins i tot polítics del país. Per una banda, la majoria troben l'entrada de la firma com una reactivació econòmica del país, i d'altres, com una demostració que el Principat està en un marc internacional comercial. Els que es poden considerar com a competència directa, és a dir, comerços d'articles esportius, tot i que estan esperant com reaccionarà el mercat, han volgut fer incidència en la diferència de l'oferta. Segons algunes cadenes del país, l'especialització i uns articles més tècnics és el que els diferenciarà de la gran multinacional.

La ubicació de la firma francesa a l'avinguda Santa Coloma de la capital suposarà, segons la cònsol de la parròquia, Rosa Ferrer, una incorporació de nous llocs de treball. I és que "qualsevol iniciativa privada que es generi és positiu per a la par- ròquia". En referència a la competència, Ferrer va valorar que "són productes diferents i compatibles".

Per la seva banda, el president de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), David Fraissinet, va manifestar que l'entrada de Decathlon és una símptoma més "de la continuïtat lògica que té el teixit comercial d'Andorra, que cada vegada anem igualant-nos als del nostre entorn; tot i això, hem de recordar i remarcar sempre que la nostra força ha d'anar dirigida a defensar el petit comerciant". Des de la FACA valoren positivament la implantació de la multinacional perquè "això significa que Andorra és en una posició important més en el món comercial internacional i és cert que es crearan nous llocs de treball". L'oferta de llocs de treball canviarà així la tendència a la baixa dels assalariats del sector comercial, que cada mes s'està produint.

Des de la patronal, tota inversió estrangera és vista com una cosa positiva que empeny l'economia i el mercat laboral. "Tot el que pugui aportar riquesa és important perquè augmenta el valor de l'oferta al país i perquè també beneficiarà algun empresari andorrà, que haurà de fer societat amb l'estranger", va explicar Xavier Altimir, fent referència al compliment de la Llei d'inversió estrangera.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT