PUBLICITAT

El recompte d'isards clou amb el 30% menys d'exemplars

  • El Govern decidirà dimecres vinent si l'esdeveniment tindrà lloc al setembre
  • Aquesta edició pot portar conseqüències sobre la població de l'espècie l'any vinent
I. C.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tres isards, dalt d'un turó. Foto: EL PERIÒDIC

La decisió de celebrar o no la setmana de caça de l'isard es troba almenys fins dimecres vinent en suspens. Serà en el pròxim Consell de Ministres quan es debatrà si el 30% menys d'exemplars recomptats és una xifra considerable com per aturar el tradicional esdeveniment de cacera que té lloc anualment al setembre.

Un dels interrogants també és si vertaderament l'eliminació d'isards durant els dies de caça comportarà conseqüències per a la població de l'espècie. I és que algunes fonts pròximes al cos de Banders haurien assenyalat que de cara l'edició de l'any vinent no donaria temps que la cabana es refés. De la seva part, fonts pròximes a la comissió de seguiment de la Unitat de Fauna del Govern van explicar que en el recompte del vedat d'Enclar s'hauria comptabilitzat el 60% menys d'isards, tot i que aquesta davallada no s'hauria produït en la mateixa mesura als vedats de Sorteny, Ransol i Xixerella.

¿RESULTAT INFLAT?
Altres caçadors consultats posarien en dubte el recompte realitzat. I en aquest sector es discutiria si la xifra final s'hauria "inflat", assenyalant menys animals comptats que la població real de l'espècie.

En tot cas, i des del que va transcendir arran de la comissió de seguiment, els tècnics haurien desaconsellat que tingui lloc la setmana de l'isard. Així, i en espera de la determinació de Govern el pròxim dia 25, augmenten les divergències d'opinió relatives a l'esdeveniment. Abans de la decisió final, però, es preveu la realització d'una junta per acabar de rebatre el tema. La població d'isards dels últims cinc anys s'ha mantingut pràcticament estable excepte els dos últims anys, assolint 939 exemplars l'any passat i d'altra banda, reduint-se fins a prop del 30% aquest any. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT