PUBLICITAT

la seu d'urgell

Springsteen cedeix una cançó per a la Patum

La peça acompanyarà un dels balls per celebrar la berguedana

Per El Periòdic

Els Gegants de la Patum, durant la darrera celebració.
Els Gegants de la Patum, durant la darrera celebració. | El Periòdic
If I should fall behind, de Bruce Springsteen, acompanyarà la comparsa dels Gegants de la Patum de Berga d’aquest any. El músic nord-americà ha donat el permís a la colla perquè la peça sigui interpretada el diumenge 29 de maig a la nit, última jornada de la principal celebració festiva del Berguedà, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2005.
 
L’excepcional cessió de drets de la cançó, segons informa ràdio Seu, coincideix amb la commemoració del 150è aniversari dels Gegants Vells i dels 125 anys dels Gegants Nous. 
 
Intervenció del pastisser/ En l’acord amb el músic  hi va tenir un paper clau Albert Dorna, pastisser, membre de la comparsa i reconegut seguidor del ‘Boss’, que l’any 2008 va elaborar una mona gegant amb la seva figura i li va lliurar personalment a Barcelona. Dorna va mediar entre la Patum i el cantant per tal de fer possible aquesta singular col·laboració. La notícia s’havia d’anunciar aquesta setmana, però ja va transcendir a la ciutat el dia de Sant Jordi.
 
El director i compositor Sergi Cuenca ha preparat un arranjament especial del tema perquè s’adapti a la sonoritat característica de les músiques que acompanyen les comparses de la Patum. Aquestes músiques, de fet, tenen orígens diversos i van des de peces tradicionals de la Catalunya interior fins a valsos, jotes i pasdobles del segle XIX que acompanyen la gresca. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT