PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els autobusos escolars podran tenir el motor engegat 10 minuts

Una queixa del veïnat del col·legi Janer ha motivat la decisió comunal

Per E. J. M.

Una vigilant i infants a l’interior d’un vehicle de transport escolar.
Una vigilant i infants a l’interior d’un vehicle de transport escolar. | EL PERIÒDIC
Els autobusos que s’estacionin en les zones escolars de la capital podran tenir engegat el motor un màxim de deu minuts, «amb la finalitat de causar el mínim de molèsties al veïnat i evitar la contaminació en general», segons un acord pres per la junta de govern del Comú d’Andorra la Vella.

La decisió s’ha pres després que un veí de Santa Coloma, representant de la Comunitat de Propietàries de l’edifici el Cedre, es queixés pels sorolls i fums ocasionats pels autobusos escolars que recullen i deixen l’alumnat del col·legi Janer. El Servei de Circulació ha emès un informe i l’equip comunal ha decidit demanar al Servei de Transport Escolar que informin les empreses de transport contractades que «els autobusos, durant l’estacionament en les zones escolars, solament poden tenir el motor engegat com a màxim deu minuts».

Cada tarda són molts els autobusos del servei de transport escolar que recullen la canalla als centres escolars per traslladar-los fins a on la família els va a buscar. El brogit dels motors que s’escalfen mentre s’espera els passatges pot molestar i, a més, el fum contamina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT