PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

120 places de Prada Ramon passaran a ser zona blava

Els comerciants han demanat el canvi per motivar la rotació

Per E. J. M.

Diversos vehicles aparcats a la zona blava d’un dels carrers de la zona de Prada Ramon, ahir.
Diversos vehicles aparcats a la zona blava d’un dels carrers de la zona de Prada Ramon, ahir. | TONY LARA
Els comerciants de la zona de Prada Ramon, al centre d’Andorra la Vella, lamenten que hi ha molts vehicles que es passen tot el dia estacionats a la zona verda. Per incentivar la rotació de les places, el Comú d’Andorra la Vella ha acordat modificar 120 places perquè passin de zona verda a zona blava i reduir de dues hores i mitja a 90 minuts el màxim de temps d’estacionament. La decisió implica canviar els senyals d’estacionament i la configuració del temps de durada de les màquines expenedores de tiquets. El Servei de Circulació preveu que els canvis es comencin a efectuar en un termini màxim de dues setmanes.

Amb l’embelliment de la zona comercial i la col·locació de jardineres, l’àrea va perdre moltes places d’aparcament, per tant, el canvi de zona verda a blava incentivarà la circulació de vehicles.

El canvi, demanat pels comerciants, s’ha acordat perquè es considera que és una zona amb places d’aparcament pròximes, proporcionades pels pàrquings amb barrera: Parc Central, Parc Central 2 i Fener. Des del comú de la capital també s’insisteix «que les places al carrer han de ser de curta durada per afavorir el trànsit comercial».

Els carrers de Prada Ramon i el nombre de places que es canviaran de tarifa verda a blava en les properes dues setmanes són els següents: carrer Callaueta, 40 places; carrer de l’Aigüeta, 33; carrer Sant Esteve, 21; carrer de la Sardana, 10; carrer Pere d’Urg, 6, i als carrers de Ciutat de Consuegra i Joan Maragall, cinc places a cadascun.

De 0,75 euros a 1,50 euros / El canvi de zona blava a zona verda no només implica la reducció del límit horari d’estacionament de dues hores i mitja a 90 minuts sinó que també canvia la tarifa, ja que la de la blava dobla la de la verda. Aparcar a la zona verda les dues hores i mitja màximes val 1,25 euros, i 90 minuts 0,75 euros, mentre que aparcar els 90 minuts de límit a la zona blava val 1,50 euros.

Quant a les sancions, la multa per no posar un tiquet d’estacionament és de 12,02 euros, mentre que la caducitat del tiquet se sanciona amb 6,01 euros.

Per controlar l’ús correcte de la zona blava, el Comú d’Andorra la Vella té previst recuperar la unitat d’inspecció de parquímetres, és a dir, destinar agents del Servei de Circulació a vigilar que els conductors respectin els límits horaris. Des de la corporació s’ha assegurat que la decisió no s’ha pres amb voluntat recaptatòria, sinó amb la de garantir la rotació de vehicles a la zona comercial de Prada Ramon, una petició dels propis comerciants.

En un parell de setmanes ja s’hauran executat els canvis en la pintura i els parquímetres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT