PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

‘Gràcies’, de Quim Salvat, guanya el premi Carles Sabater

El compositor és el segon andorrà que s’adjudica el concurs

Per E. J. M.

Quim Salvat, en una actuació.
Quim Salvat, en una actuació. | QUIM SALVAT ACÚSTICA
Quim Salvat (Tarragona, 1980) és el guanyador de la 14a edició del premi Carles Sabater a la millor cançó en català, un certamen que organitza el Centre de la Cultura Catalana. El jurat del concurs ha escollit el tema Gràcies com el millor dels que s’han presentat a la convocatòria. La segona cançó classificada ha estat Mosques, del duet Paper de Plàstic, de Barcelona, format per Albert Riu i Jaume Esteve. Els guanyadors del certamen actuaran aquest estiu durant el Festival Colors de Música d’Escaldes-Engordany, una de les recompenses –a més de l’econòmica– per haver guanyat el Carles Sabater.

Salvat es va introduir en el món de la música als 12 anys, quan ja cantava amb el grup dels seus pares. Fa un parell d’anys es va centrar en escriure i composar els seus temes, i està preparant l’enregistrament del seu primer disc, intitulat El meu granet de sorra, i que es publicarà a l’estiu. El músic va explicar ahir que Gràcies és una de les primeres cançons que va escriure, «un tema rock que és un agraïment universal, per a moltes persones del meu entorn, des de la família, als amics o la feina».

Al Carles Sabater s’hi va presentar amb tres temes: un rock (Gràcies), un mig temps i una balada. Al jurat l’ha convençut el més mogut. «El premi serà un impuls però jo vull continuar com fins ara, fent pocs concerts i de caire social». Salva, quan actua, ho fa en benefici d’alguna causa social, com la reconstrucció del Nepal o donar un cop de mà a la gent d’Haití.

El músic establert al país fa una dècada és el segon compositor d’Andorra que guanya el premi Carles Sabater, després que l’any 2005 el guanyés Lluís Cartes amb Camina descalç.

La cançó Mosques, de Paper de Plàstic, és un tema dedicat, com diu el títol, a l’empipador insecte. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT