PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

EL PERIÒDIC s’adhereix a la campanya ‘Ara no podem parar’

Cada dia moren uns 16.000 nens al món per causes evitables

Per EL PERIÒDIC

La desnutrició està darrera de prop de la meitat de les morts infantils d’infants menors de 5 anys a tot el món.
La desnutrició està darrera de prop de la meitat de les morts infantils d’infants menors de 5 anys a tot el món. | TONY LARA
El PERIÒDIC s’afegeix durant aquesta setmana a la segona edició de la campanya Ara no podem parar, centrada en el tractament de la desnutrició infantil i que ha posat en marxa Unicef Andorra. L’acció té com a principal objectiu avançar en la lluita per la supervivència i el desenvolupament de tots els infants.

La desnutrició és una de les principals causes de la mortalitat infantil i, per això, aquest rotatiu se sumarà, durant els propers dies, a la iniciativa que l’ONG ha engegat. Aquesta problemàtica està darrera de prop de la meitat de les morts infantils d’infants menors de 5 anys que es produeixen a tot el món. La desnutrició posa als nens en greu risc de morir per infeccions o malalties comunes i disminueix greument la seva capacitat de recuperació.

La xifra d’afectats és molt important i encara queda feina per fer. 17 milions de nens i nenes pateixen desnutrició aguda greu causada per la falta d’aliments i amb esforços de prevenció i amb un tractament adequat moltes d’aquestes vides es poden salvar.

Malgrat els avanços que s’han dut a terme, encara avui moren 16.000 nens menors de 5 anys per causes que es poden evitar podem evitar. La pneumònia, la diarrea i la malària segueixen sent les principals causes de mortalitat infantil. Malalties que es poden prevenir fàcilment amb una vacuna, una mosquitera o accés a aigua potable.

Taxa de mortalitat reduïda/ Diverses accions i contribucions han significat una notable empenta de cara a reduir la taxa de mortalitat infantil de nens entre 0 i 5 anys. Des de 1990, és a dir en els darrers 26 anys, aquesta xifra s’ha retallat en un 53% gràcies, evidentment, als treballs de prevenció i tractament de les causes que la provoquen. El 1990, 13 milions d’infants morien cada any per causes que es poden evitar, malgrat haver-se reduït aquesta xifra a menys de la meitat. Segons apunta Unicef, s’estima que durant el passat any 2015, 5,9 milions de nens menors de cinc anys van morir a causa de malalties i diverses problemàtiques derivades de la desnutrició.

És evident, per tant, que proporcionar vacunes, aconseguir una prevenció, tractaments o aigua potable, aconseguirien reduir encara més aquesta xifra i tots hi podem posar el nostre gra de sorra.

COL·LABORA/ Aquesta campanya, que es basa en la necessitat de continuar treballant per la supervivència infantil, cada any suposa més vides salvades gràcies a l’ajuda de tothom. S’hi pot col·laborar enviant un SMS amb la paraula UNICEF al 606. Amb el cost d’un SMS (0,90 €), Unicef pot vacunar un infant contra malalties mortals, o proporcionar aigua potable a un nen durant 3 setmanes, o tractar un infant durant un dia contra la desnutrició aguda. També s’hi pot col·laborar a través de la web www.unicef.ad/ara-no-podem-parar. Els fons obtinguts es destinaran als programes de supervivència infantil d’Unicef.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT