PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’estació d'autobusos produirà l’energia que consumeixen 64 llars

La futura Estació Nacional integrarà 700 plaques fotovoltaiques que generaran 197,23 MWh en un any

Per ESTEFANIA GRACIA

Il·lustració d'edificis sostenibles.
Il·lustració d'edificis sostenibles. | EL PERIÒDIC
La futura Estació Nacional d’Autobusos integrarà 700 plaques fotovoltaiques que generaran 197,23 MWh en un any, així ho preveu el Govern. La producció és equiparable al consum que generen 64 llars durant aquest període.

Actualment, al Principat hi ha entre 27 i 24 instal·lacions fotovoltaiques que generen una producció estimada de 440 MWh anuals (equivalents al consum de 150 llars). Tot i això, la voluntat és millorar cada cop més el desenvolupament sostenible dels habitatges i edificacions del país. Amb aquest motiu –per quart any consecutiu– el Govern obra una convocatòria per a la inscripció al Registre de Tarifa de Retribució (RTR) per a la generació elèctrica d’origen fotovoltaic.

Una de les condicions sine qua non  que interposa l’Executiu és que les instal·lacions estiguin «integrades en les edificacions i interconnectades a la xarxa de baixa tensió», segons va matisar ahir el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell.

Per a la convocatòria d’enguany –que finalitzarà el 30 de novembre– se seguiran les mesures establertes en edicions anteriors: es posaran a disposició 750 KW diferenciats entre instal·lacions de 20KW o inferiors, que tindran una retribució de 0,24 euros per KW i hora i les superiors a 20 KW, en què serà de 0,20 euros/KWh.

Els interessats hauran de complir amb el que s’estableix en el Reglament de regulació de l’activitat  de generació elèctrica i el Decret pel qual s’aproven les condicions de compra, així com seguir les tramitacions d’anys anteriors. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT