PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els afectats pel brot de gastroenteritis per beure aigua d’Arinsal ascendeix a 678

Es segueix investigant si l’origen de la intoxicació prové de l’aigua o dels envasos

Per EL PERIÒDIC

La línia de producció afectada es mantindrà aturada fins que es coneguin els resultats de la investigació.
La línia de producció afectada es mantindrà aturada fins que es coneguin els resultats de la investigació. | TONY LARA
Gairebé 700 treballadors de diferents empreses de Barcelona ciutat i de l’àrea metropolitana s’han vist afectades aquest cap de setmana per un brot de gastroenteritis transmès per beure aigua envasada provinent d’Arinsal. Així ho va comunicar el dissabte el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya a través de les xarxes socials. També per aquesta via van informar que posaven el número de telèfon 061 a disposició de la ciutadania per atendre qualsevol dubte relacionat amb el brot.

De moment, la línia de producció afectada està aturada i es segueix investigant si l’origen de la intoxicació prové dels envasos o de l’aigua. En aquest sentit, el gerent de l’empresa Aigua del Pirineu, explotadora de la Font d’Arinsal, Andreu Vilarrubla, va assegurar que passen positivament tots els controls tant del producte com de la neteja de les garrafes.

Eden Spring Espanya, l’empresa subministradora de les garrafes que s’han vist involucrades amb el brot, van manifestar les seves disculpes també a través de les xarxes socials i d’una nota a la seva pàgina web. Amb tot, molts usuaris seguien queixant-se per la manca d’informació rebuda.

Per la seva banda, el Col·lectiu Ronda, una empresa catalana que ofereix serveis jurídics, ha organitzat una assemblea el proper dijous a Barcelona adreçada als afectats per explicar-los quins drets tenen davant d’una situació com aquesta. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT