PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La llei permet instal·lar punts de càrrega elèctrica domèstics

Paral·lelament a la promoció del vehicle que funciona sense benzina es treballa en el carril bici

Per E. J. M.

Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.
Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. | EL PERIÒDIC
la Llei de foment del vehicle elèctric, del 10 de març del 2016, permet la instal·lació de punts de càrrega domèstics per als vehicles elèctrics. El Reglament d’infraestructura per a la càrrega de vehicles elèctrics regula «la instal·lació de punts de càrrega tant en la via pública com en els aparcaments, ja sigui en edificis d’habitatges o bé en locals de concurrència pública». L’assessor del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, David Astrié, ha incidit que «de la col·locació dels punts de càrrega se n’ocuparan les companyies elèctriques». Astrié ha estat el convidat del dinar bimestral que organitza el Club de Màrqueting d’Andorra. La trobada d’ahir va estar dedicada als projectes de mobilitat sostenible.

Astrié va explicar que «quan compres un vehicle elèctric ja tens les certificacions i resolucions per part del Govern, i podràs anar a les companyies elèctriques perquè t’instal·lin el punt de càrrega al domicili». El reglament especifica com s’ha de fer segons si la instal·lació es fa en un xalet, una comunitat o un aparcament públic.

L’assessor de Medi Ambient també va anunciar que el ministre de Transports, Jordi Alcobé, anunciarà aviat «alguna cosa referent a la sostenibilitat del transport públic».

CARRIL BICI / D’altra banda, Astrié, com a conseller de Medi Ambient del Comú d’Andorra la Vella, va recordar que el comú està treballant per dissenyar «un carril bici que anirà pel nucli urbà però amb garanties de seguretat per als ciclistes, per fomentar els desplaçaments en bici de curt trajecte». El conseller va admetre que la prova pilot que es va fer fa un parell d’anys amb les bicicletes elèctriques «va funcionar, però els usuaris volien seguretat, i no compartir la calçada amb els vehicles de motor». Astrié va matisar que el carril bici no anirà pel tram de l’avinguda Meritxell per a vianants, «perquè la convivència no és possible».

Els dirigents de la capital també n’estan parlant amb els d’Escaldes-Engordany perquè el carril bici tingui continuïtat i, si és possible, enllaçar-lo també amb Sant Julià.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT