PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La plaça Guillemó serà un nou espai neuràlgic de la capital

El Comú d’Andorra la Vella retira la font i es planteja ampliar l’ocupació de les terrasses dels bars

Per ESTHER JOVER MARTIN

La plaça Guillemó, més coneguda com la de les Arcades, ahir a la tarda.
La plaça Guillemó, més coneguda com la de les Arcades, ahir a la tarda. | TONY LARA
Amb la retirada de la font de la plaça Guillemó, el Comú d’Andorra la Vella ja té plans per a l’espai. La corporació vol «revitalitzar» la plaça i «fer-hi moltes activitats». «Volem que les activitats populars de la parròquia tinguin incidència a la zona perquè volem potenciar aquesta part de la capital, la més tradicional, i la plaça és ideal per celebrar alguns actes de la festa major, com el ball», va comentar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, després de celebrar una sessió de consell de comú.

«Volem tornar a una festa major molt arrelada al poble, molt popular, i la plaça és ideal», va afegir Marsol. «A més, constantment s’hi poden organitzar activitats. Hi posarem algun element, per exemple, un arbre significatiu. La plaça s’ha convertit en un lloc d’oci, on hi ha molts bars i restaurants, i els volem potenciar. Potser podem fer que les terrasses ocupin més espai; el comú ja determinarà com han de ser, però ha de ser un lloc agradable, com a zona d’oci», va concloure la cònsol.

El comú ha optat per retirar la font de l’anomenada popularment plaça de les Arcades perquè «pel clima estava tancada tot l’hivern, quan estava oberta la gent es queixava que es mullava i, sobretot, perquè era una paperera per a la gent!». A més, el complex sistema de tubs de la font dificultava extreure’n la brossa acumulada. Per tot això, l’equip de govern comunal ha decidit fer net i retirar la font, que no es recuperarà ni es posarà en un altre lloc. L’espai que deixa l’element urbà es taparà amb ciment. «Era una font que no aportava excessivament i a aquella zona se li ha de donar un altre caire», va insistir Marsol.

ELS POUETS, A L’ESTIU / Quant a l’aparcament vertical dels Pouets, ubicat al carrer de l’Alzinaret, ha de reobrir, com a molt tard, el mes de juliol. El pàrquing està concessionat i el comú ha parlat amb l’empresa adjudicatària: «Hem tingut una reunió amb ells. Sabem que estan treballant i, en principi, no ens han notificat cap problema i entenem que al juliol han de complir el contracte i obrir l’aparcament».

L’empresa, però, ha demanat al comú el vistiplau per col·locar la barrera al mig del carrer, perquè considera que no hi ha prou espai a dins de l’edifici. Marsol va subratllar que «aquest vistiplau el comú no l’ha donat, i no deixarem instal·lar la maquinària al carrer. No estava prevista al plec de condicions i no la deixarem col·locar precisament per totes les activitats que volem fer a la plaça de les Arcades, que farà que molts dies haguem de tancar la circulació de la plaça i els vehicles s’hauran de desviar pel carrer l’Alzinaret. Posar elements fixes a la via ens provocaria dificultats i l’empresa haurà d’instal·lar la barrera on estava previst».

D’altra banda, el comú va aprovar ahir col·locar barreres i no parquímetres a l’aparcament parc Central 2, i transformar la zona verda de Prada Ramon en zona blava per facilitar la rotació dels vehicles. En la zona comercial hi ha un total de 120 places d’aparcament a la via pública.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT