PUBLICITAT

la seu d'urgell

El Govern considera acompanyar la candidatura pels Jocs d’Hivern

Batalla valora «molt positivament» el suport de la Generalitat

Per El Periòdic

Gerard Figueras defineix la candidatura entre Barcelona i els Pirineus com «un projecte de país».
Gerard Figueras defineix la candidatura entre Barcelona i els Pirineus com «un projecte de país». | ana
La Generalitat estaria disposada a fer un acompanyament i, per tant, donar suport a la candidatura dels Pirineus per als Jocs Olímpics del proper 2026. Aquesta manifestació en favor del territori ha estat valorat «molt positivament» per part de  l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. 
 
El missatge per fer costat a la campanya és el que vol donar el Govern durant la nova reunió de la comissió de seguiment del projecte que tindrà lloc avui mateix a l’Ajuntament de la capital catalana, segons va informar ahir ràdio Seu. L’anunci el va fer a la Seu el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, que intervindrà en aquesta assemblea. A més, i entre altres, també hi serà presents el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Òscar Cruz. 
 
Un pas més/ Figueras va reiterar l’aposta en ferm del Govern per la candidatura olímpica. En aquest sentit, va indicar que estan disposats a fer «un pas més» i compartir el desenvolupament del projecte amb l’Ajuntament de Barcelona –atès que la candidatura al COI l’ha de presentar sempre una ciutat– i amb els ens locals del Pirineu.
 
Figueras justifica aquest compromís amb Barcelona-Pirineus 2026 en considerar que es tracta d’un «projecte de país» i que pot ser beneficiós tant per a la capital catalana com per a les comarques de muntanya, així com també per a la vertebració del territori. En aquest sentit, el secretari general indica que estan d’acord amb que se celebri una consulta veïnal, tant a Barcelona com al Pirineu, perquè els ciutadans decideixin si donen suport a la proposta.
 
En l’anterior reunió de la comissió de seguiment, que tenia lloc ara fa un mes, també hi va intervenir l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, que es va mostrar convençut que, en cas de fer-se una consulta, els habitants del Pirineu donaran un ampli suport a tirar endavant la candidatura. Batalla considera que el sol fet de presentar la candidatura ja seria beneficiós per a la promoció del territori pirinenc a nivell internacional. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT