PUBLICITAT

Ordino

L’ONCA inicia les formacions pel Concert de Primavera

El director Albert Gumí s’encarregarà de preparar als participants

Per EL PERIÒDIC

Un assaig de l’ONCA del concert de primavera.
Un assaig de l’ONCA del concert de primavera. | ONCA
La Fundació ONCA inicia avui les sessions formatives per al Concert de Primavera que es durà a terme el diumenge 8 de maig, a les 12.00 hores del migdia, a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino. 
Albert Gumí, director convidat i artífex de la proposta de programa Un cistell de danses i cançons serà l’encarregat de preparar els diversos participants de les escoles de música i de la Jonca, per oferir el primer concert participatiu de la temporada d’aquest any. 
 
El programa se centra en dos parts. La Jonca serà la protagonista de la primera, amb Danses: refinament i gresca (del palau a la taverna), en la qual interpretarà obres de Lully, Gluck, Gumí i peces tradicionals hebraiques en un recorregut per diverses maneres d’entendre la dansa, des del refinament barroc fins a la passió de la música klezmer, des de l’elegància del classicisme fins a la rusticitat d’una taverna irlandesa, segons ha informat la mateixa fundació. 
 
La segona part, Cançons: festa i festeig (de la vall a la muntanya), serà interpretada conjuntament per l’Escola de Música d’Escaldes-Engordany, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna, l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i la Jonca. Per primer cop, «es presenta un concert amb un format simfònic coral» i «s’ofereix un ram de cançons tradicionals en català i occità». El món rural, la festa i el festeig a pagès «són ben presents en totes les tonades». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT