PUBLICITAT

la seu d'urgell

Jornet se centrarà en preparar l’assalt al cim de l’Everest

El projecte forma part del seu concepte personal de Summit of my Life

Per El Periòdic

Jornet, durant la passada prova de la Copa del Món, a Andorra.
Jornet, durant la passada prova de la Copa del Món, a Andorra. | El Periòdic
Kilian Jornet centrarà la seva activitat dels propers mesos en l’últim gran repte del seu projecte personal Summits of my Life: pujar i baixar l’Everest en el mínim temps possible. L’esportista de la Cerdanya ha anunciat que dedicarà bona part de l’estiu a l’aclimatació i l’entrenament necessari per poder afrontar amb garanties l’objectiu de ser l’home més ràpid a conquerir el sostre del món.
 
Això significa que, després de deu anys competint al màxim nivell en curses de muntanya, enguany Jornet pràcticament no prendrà part el calendari internacional de trail running i, per tant, no aspirarà a revalidar la Copa del Món. Segons ha explicat ell mateix, ha decidit participar «en molt poques curses» aquest estiu, i centrar-se en un entrenament específic d’alpinisme, escalada, i aclimatació a l’altura. L’atleta pirinenc matisa que no vol deixar de costat al 100% les curses de muntanya, però només disputarà algunes proves emblemàtiques. És el cas de la Zegama-Aizkorri, al País Basc, i la Hardrock 100, a Colorado (EUA), les úniques proves per a la quals ha reservat dorsal de moment. Dues curses que ha guanyat en diverses ocasions i amb les quals té un especial vincle esportiu i emocional.
 
La resta de l’estiu, Kilian Jornet té previst passar-lo entrenant. Jornet reconeix que «l’Everest serà un camí llarg i que suposarà un repte majúscul». És per això que vol «preparar-lo molt bé per arribar en les millors condicions possibles». El principal rival serà l’adaptació a altituds força per sobre de les que està acostumat. El projecte Summits of My Life es va iniciar al 2012. Durant aquest temps, el corredor ha conquerit els rècords d’ascens i descens d’alguns dels cims més emblemàtics del món, com ara Mont Blanc, Cerví, Kilimanjaro i Denali. L’any passat l’equip de Jornet, que inclou el reconegut alpinista Jordi Tosas, ja tenia previst viatjar a la zona per provar aquesta ascensió, però va esdevenir el terratrèmol que va devastar Nepal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT