PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El 85% dels comerços volen un tram de Meritxell per a vianants

L’avinguda d’Enclar s’embellirà amb un passeig, zones verdes i s’hi habilitaran dos carrils bici

Per E. J. M.

Fotomuntatge de l’aspecte actual de l’avinguda d’Enclar (a dalt) i de com quedarà després de la remodelació (a baix).
Fotomuntatge de l’aspecte actual de l’avinguda d’Enclar (a dalt) i de com quedarà després de la remodelació (a baix). | COMÚ D'ANDORRA LA VELLA
Hi ha consens. La part baixa de l’avinguda Meritxell, entre la plaça de la Rotonda i el carrer de la Unió, serà només per a vianants. El Comú d’Andorra la Vella ha consultat tots els comerços ubicats en aquest tram (75 establiments), i «el 85% hi està d’acord, i els que tenen reserves no s’hi oposen frontalment i col·laboraran», va assegurar ahir la consellera de Promoció Turística i Comercial, Mònica Codina. El projecte inclou l’embelliment total de l’avinguda, també la part alta –de la plaça de la Rotonda a la plaça Rebés–, i ara es començarà a definir.

Consultar els comerciants de la zona per decidir si la meitat de Meritxell es tancava definitivament al trànsit era un dels compromisos que va defensar durant la campanya electoral l’actual equip de govern comunal. Després de complir amb el propòsit, ara s’endegarà l’estudi de viabilitat de convertir la part baixa en només per a vianants i reorganitzar la circulació. «Estem avaluant si reobrir al trànsit el pont de la Rotonda», va avançar la cònsol major, Conxita Marsol. També s’haurà de decidir si a la part es conserven els dos carrils per als vehicles o si només es deixa un sentit de circulació i, en aquest cas, si de pujada o de baixada.

Quant a l’embelliment, es farà de manera global a tota l’avinguda. El comú disposa d’un pressupost de 300.000 euros perquè les actuacions només seran «superficials» ja que la galeria de serveis (soterrada) no s’ha de tocar. L’acció s’executarà en dues fases: la primera, entre octubre i novembre d’enguany, i la segona, entre maig i juny del 2017.

Paral·lelament, demà es publicarà un concurs nacional per adjudicar el subministrament de 110 fanals LED per a l’avinguda Meritxell. Marsol va especificar que «es reforça la il·luminació, és a dir, que no es canvien els fanals que hi ha sinó que es doblen els punts de llum».

Tot i que la cònsol no vol parlar de terminis, va suggerir que potser la part baixa de Meritxell serà per a vianants cap a finals d’any.

EL PASSEIG D’ENCLAR / Una altra de les actuacions destacables previstes pel comú en els pròxims mesos és la remodelació total de l’avinguda d’Enclar, entre la rotonda de la Margineda i el punt rodó del riu d’Enclar. «La via és l’accés natural al centre de la capital, i per això hi ha un projecte per dignificar l’avinguda», va explicar Marsol.

El conseller d’Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, va detallar que el tram de l’avinguda passarà de quatre a tres carrils, amb el central reversible. També hi haurà una via de serveis i dos carrils bici. A més, en un costat s’habilitarà «un passeig de nou metres d’amplada, i al llarg del passeig s’hi plantaran cirerers bords, com els del passeig del riu la Valira. Cada 50 metres hi haurà bancs, zona ajardinada, punts de llum i papereres».

La millora de l’avinguda d’Enclar correspon a la voluntat de dignificar l’entrada natural a la parròquia i contribuir a «dinamitzar Santa Coloma». La cònsol Marsol va destacar que «en un any serà un nou pulmó de la parròquia». Ara per ara, però, no hi ha terminis establerts perquè encara s’ha d’acabar de parlar tant amb el Govern com amb els propietaris dels terrenys de la zona, perquè s’ha de desenvolupar un pla parcial. El pressupost reservat per a la reconversió d’Enclar és de 400.000 euros.

A més, hi ha un projecte de donar continuïtat al carril bici perquè segueixi per tota la parròquia i enllaci amb el d’Escaldes-Engordany.
Quant a l’arc lluminós que s’ha de fer a l’entrada de la Margineda, Marsol va puntualitzar que cal esperar que s’acabi de construir la benzinera –autoritzada pel comú anterior i el Govern– per veure com queda l’estètica de la zona. Amb tot, es col·locaran «arcs lluminosos en totes les zones comercials per indicar les entrades, com al carrer Doctor Vilanova, Prada Ramon o el Fener», va afegir Marsol.

El comú convocarà en breu les empreses perquè es presentin a un concurs d’idees per proposar els senyals lluminosos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT