PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

‘Wolves’ es projecta abans de totes les sessions de cine

El curtmetratge de Rodríguez-Areny s’estrena a la pantalla gran

Per E. J. M.

A l’esquerra, Álvaro Rodríguez-Areny, acompanyat de Carlos i Miguel, de Perséfone, ahir als cinemes Illa.
A l’esquerra, Álvaro Rodríguez-Areny, acompanyat de Carlos i Miguel, de Perséfone, ahir als cinemes Illa. | EMILIO PRENAS
Si no han vist Wolves ni al festival Ull-Nu ni a l’estrena a la pantalla gran que va tenir lloc ahir al matí, a partir de divendres i durant tota la setmana, el curtmetratge dirigit per Álvaro Rodríguez-Areny es projectarà durant totes les sessions programades als cinemes Illa, però només abans de les pel·lícules qualificades per a majors de 12 anys, va avançar ahir el director del curt.

 Wolves va ser un dels curts seleccionats a l’última edició del Festival audiovisual de joves creadors, l’Ull-Nu, i es va endur el premi del públic. Ahir es va organitzar una projecció en una de les sales de cinema, de manera que «l’hem pogut presentar amb una imatge i so de qualitat, amb totes les condicions tècniques. De fet, el cinema és el lloc natural de Wolves», va comentar Rodríguez-Areny. A l’estrena hi va assistir «molta família i l’equip, a més de Carlos i Miguel de Perséfone, que han composat la música del curtmetratge».

Wolves m’ha donat molta força, empenta i seguretat, però estic molt cansat», va admetre el jove director. El curtmetratge ha començat el procés d’inscripció en diversos festivals internacionals, «i espero que s’obri alguna porta. Si et seleccionen en un festival, ja és currículum», va puntualitzar el cineasta.

La versió de Wolves que es projectarà als cinemes Illa estarà subtitulada en castellà, tot i que el curt és pràcticament mut. Al principi s’escolten dues frases en anglès i s’escolten uns crits en alemany. Però el periple d’Isak Férriz, el protagonista del curt, que interpreta un pilot de la RAF (forces aèries britàniques), és mut, ja que es tracta d’una trama de tensió i perill. En plena Segona Guerra Mundial, Férriz cau enmig del bosc –el llac d’Engolasters– i ha de fugir dels nazis que el persegueixen. I d’alguna cosa més.

El director ja té en ment alguna cosa, i té la intenció de tornar a rodar a Andorra. «Tenim uns paisatges increïbles que no tenen res a envejar, i la fiscalitat és un avantatge. A més, el rodatge ha estat fàcil de gestionar, i el cinema és la millor manera de publicitar un país», va subratllar. «Mira Woody Allen a Barcelona! Després de rodar Vicky, Cristina, Barcelona les ciutats li paguen perquè hi vagi a rodar».

Tot i que Rodríguez-Areny ha trobat facilitats per rodar gràcies a FEDA i al Comú d’Encamp, i al patrocini de MoraBanc, lamenta no haver rebut cap suport del Ministeri de Cultura. «Em van dir que no se subvencionava cap projecte d’estudis, però no ha estat un treball de classe!», va destacar. L’autor va rodar Wolves el juny de l’any passat, just quan acabava la seva formació acadèmica, tot i que Wolves no influïa en la seva nota. Rodríguez-Areny s’ha format a l’escola de cinema Bande à part, a Barcelona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT