PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Aigua potable a Cambodja

Infants del Món construeix diversos pous amb la subvenció estatal obtinguda el 2015

Per E. J. M.

Grups de nens i nenes treuen aigua dels pous construïts per Infants del Món.
Grups de nens i nenes treuen aigua dels pous construïts per Infants del Món. | INFANTS DEL MÓN
Les comunitats de Salacches, Popel i Poy Svay, a Cambodja, disposen de diversos pous d’aigua potable construïts per l’ONG Infants del Món. L’entitat va demanar l’any passat una subvenció al departament de Cooperació –del Ministeri d’Afers Exteriors– per realitzar dos projectes, un dels quals era la construcció de pous d’aigua potable a les comunitats cambodjanes de Salacches, Popel, Poy Svay i Pren Mon.

L’ONG acaba d’anunciar, via les xarxes socials, que «els pous ja s’han construït i les fonts estan en ple rendiment a Salacches, Popel i Poy Svay». Infants del Món puntualitza que «no hem pogut construir el de Pren Mon, perquè malgrat perforar a diferents llocs no es va trobar aigua potable». Davant la impossibilitat de construir el pou a Pren Mon, l’ONG va decidir que amb el pressupost de la subvenció del Govern i una aportació seva, «refer un pou que tenia filtracions a Rohal i construir-ne un de nou».

Sequera

Infants del Món explica que «en moltes comunitats rurals, en l’època de sequera, no tenen cap altre remei que veure dels bassals i rierols, on beu el bestiar. La població està exposada a malalties com el còlera i la disenteria (que es transmeten per la ingestió d’aigua contaminada) i altres com la bilharziosi (que es transmet per paràsits aquàtics) i el tracoma (que pot brotar de pràctiques d’higiene limitades per la falta d’aigua)».
Per tot això, una de les principals causes de mort entre els menors és la diarrea, ja que «un infant que la pateix es deshidrata, perd la gana i deixa de menjar». L’Organització Mundial de la Salut calcula que el 80% de totes les malalties que pateix la població dels països en vies de desenvolupament estan causades «per la falta d’aigua neta i sanejaments adequats, una de les principals causes de les malalties i morts, sobretot dels infants».

Amb l’actuació d’Infants del Món a Cambodja i la construcció de diversos pous, «els infants i les seves famílies tenen aigua potable prop de casa i la seva vida serà millor», segons subratlla l’entitat solidària.

Llar d’acollida

L’ONG, creada l’any 1999, disposa de la Llar Infants del Món Cambodja, oberta l’any 2003 per acollir orfes o infants de famílies amb greus dificultats econòmiques. El centre està ubicat a la frontera amb Tailàndia, en zona rural, i, a més de fer les funcions de llar, també s’hi imparteixen classes de dansa i activitats diverses, hi ha aules d’estudi, biblioteca, aula d’informàtica i sala de costura, taller de reparació, garatge, rentador... També hi ha una zona d’explotació agrícola amb galliner, arbres fruiters, mandioca i petits horts, i una zona d’esbarjo amb camps de futbol, voleibol,bàsquet i un parc infantil.

Actualment, hi ha 69 infants i adolescents acollits, apadrinats per famílies d’Andorra, França i Espanya, i 62 infants i adolescents externs apadrinats. 325 infants assisteixen diàriament a la Llar per rebre classes de repàs i fer activitats extraescolars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT