PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els frescos de Santa Coloma marxen definitivament cap al taller d’Aixovall

Les pintures romàniques abandonen per sempre la Sala d’exposicions

Per E. J. M./ T. L.

Trasllat del Crist en Majestat de Santa Coloma, ahir.
Trasllat del Crist en Majestat de Santa Coloma, ahir. | TONY LARA
La pluja ha donat dos dies de treva als frescos de Santa Coloma, però amb el bon temps ahir es va culminar el trasllat de les pintures romàniques cap al taller de restauració de Patrimoni Cultural, situat a les dependències d’Aixovall. L’operació de moure els frescos va durar tot el dia, sota la supervisió dels tècnics de Patrimoni. El desmuntatge de l’estructura, formada per nou peces, es va realitzar divendres passat, i ahir es van treure de la Sala d’exposicions del Govern, un espai condemnat a desaparèixer.

Patrimoni ha comptat amb la mateixa empresa que ja va pujar els frescos a la sala l’any 2007 i que en alguna altra ocasió els ha tret de l’espai. En total, hi van intervenir una quinzena de persones, que amb molta cura van descarregar les peces per la finestra a sobre d’una plataforma.
Durant el matí, les peces es van embalar i se’n van treure dues i, a la tarda, es va fer el trasllat dels dos fragments murals de més envergadura i més delicats. L’equip que hi va treballar feia broma perquè el conductor del toro que pujava les pintures als camions de transport era «el de sempre, «el conductor oficial».

La cap d’Àrea de Béns Mobles de Patrimoni Cultural, Berna Garrallà, va estar molt satisfeta de tot el procés. Ara, els frescos descansen a Aixovall, a l’espera de disposar d’un emplaçament definitiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT