PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els comerciants, «units» per fer la part baixa de Meritxell per a vianants

Yebra i Venable creuen que ha de ser una continuació de Vivand

Per L.R.

Un tram de l'avinguda Meritxell.
Un tram de l'avinguda Meritxell. | TONY LARA
Els comerciants de l’avinguda de Meritxell i de Carlemany estan a favor de fer per a vianants la part baixa de Meritxell –des del carrer de la Unió fins a la Rotonda– i es mostren disposats a unir forces perquè l’eix comercial principal del país millori. De fet, segons ja va confirmar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, no hi ha cap comerciant que suposi «de forma frontal» al canvi i per tant tot apunta que en breu el comú farà oficial la decisió.

La presidenta de l’associació de comerciants de Meritxell, Sònia Yebra, assegurava que «al final, del que es tracta és de sumar». Yebra també apuntava que «hi ha una amplia majoria que ho vol i per tant, endavant». I afegia però, que el més important és «que el client tingui una bona experiència al país» i per això cal «no només fer el carrer per a vianants si no que vagi acompanyat d’un espai adient i embellit».

Per la seva banda, la presidenta de l’associació de comerciants de l’avinguda Carlemany, Susagna Venable, va recalcar que «s’ha de fer com una continuïtat de l’avinguda Carlemany». «El client ha de veure una avinguda llarga amb tot un ventall de comerços on hi pugui passejar tranquil·lament», va opinar. En aquest sentit, Yebra va recordar que «el client no entén de fronteres parroquials». «És una continuïtat i per tant cal una unificació en tots els sentits: d’imatge, d’embelliment i d’espai», va exposar.

Pel que fa a la part alta de Meritxell, Yebra va expressar que tancar-la totalment al trànsit és inviable i va explicar que un cop s’hagi provat la incidència de fer per a vianants la part baixa, s’estudiarà quina és la millor solució pel tram entre la Rotonda i el Centre Històric. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT