PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS sospita que es maquillen les dades del fons de reserva

López apunta que es tracta d'un "nou capítol d'obscurantisme del Govern"

Per IVÁN ÁLVAREZ

Pere López, conseller del PS
Pere López, conseller del PS | TONY LARA
El president del Grup Parlamentari Mixt, Pere López, va acusar ahir la CASS de maquillar les dades del fons de reserva de jubilació i, en aquest sentit, va lamentar la «clara voluntat de resistència» de la Caixa Andorra de Seguretat Social d’ocultar informació i de no contestar a les preguntes que des del Partit Socialdemòcrata s’han emès.
El conseller socialdemòcrata va apuntar que tot plegar es tractava d’un «nou capítol d’obscurantisme del Govern de DA» i va lamentar que tenen instal·lat una manca de transparència i opacitat a gairebé tots els àmbits de la gestió pública».

López, va explicar que es van interessar en saber què havia succeït durant el tercer trimestre al fons de reserva de 2015 i conèixer els motius de la davallada, ja que es va passar de 1.088, 4 milions de volum el 30 de juny, als 1.070,9 el 30 de setembre. El PS va posar l’accent en el mes de març, on es va produir un augment de 42,1 milions i on s’havia d’incloure el traspàs dels 28,5 milions previstos d’excedents de la branca de jubilació de l’exercici 2014.

El conseller va indicar que volien conèixer la relació dels productes financers pels quals el fons de reserva de jubilació ha experimentat aquestes pèrdues, perquè «tenim la sensació que ens estan enganyant i que hi han hagut algunes inversions que no han sortit del tot bé, o s’han produït algunes pèrdues i es vol amagar i dissimular». En aquest sentit va afegir que «per informacions que hem tingut, s’estarien produint alguns canvis o criteris més relaxats de la qualitat dels productes».

López va argumentar que, des del Partit Socialdemòcrata, estan preparant una vintena de preguntes detallades escrites i algunes demandes d’informació per analitzar els períodes on hi han hagut pèrdues perquè «així no es pugui eludir la pregunta per una altra via». A més, el president del grup mixt va informar que, per al mes que ve, hi ha programada una reunió del PS amb la direcció i Consell d’Administració de la CASS. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT