PUBLICITAT

la seu d'urgell

El Leader Alt Urgell-Cerdanya rep 44 sol·licituds d’ajuda

Els projectes sumen una petició d’ajuts de prop de 2,5 milions

Per El Periòdic

Edifici administratiu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.
Edifici administratiu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. | El Periòdic
El programa Leader Alt Urgell-Cerdanya ha rebut un total de 44 sol·licituds d’ajut que, en total, sumen més de 5 milions d’euros per a la qual s’ha demanat en conjunt una subvenció total de prop de 2,5 milions que superen la xifra de partida disponible per a tirar endavant les iniciatives. 
 
La tècnica del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, va destacar que el nombre de propostes presentades és molt elevat, cosa que demostra l’interès del territori per aquestes subvencions, segons infroma ràdio Seu. Tot i això, Font va assenyalar que aquest fet complica la possibilitat que es pugui atendre totes les peticions, tenint en compte que per a aquesta convocatòria la partida total està limitada a uns 650.000 euros, menys d’un terç dels diners sol·licitats pel conjunt d’aspirants. Per això, de cara a obtenir l’ajut serà clau el procés de valoració dels expedients.
 
A l’Alt Urgell, enguany el Consell Comarcal va rebre més peticions per a millora d’empreses agroalimentàries, atès que aquest sector no havia entrat en les convocatòries del 2013 i el 2014. En canvi, a la Cerdanya predominen els projectes destinats a la reforma o modernització d’establiments turístics, d’hostaleria i de restauració.
 
En aquest sentit, Mireia Font va recordar que enguany el Leader inclou per primera vegada tota la Cerdanya, ja que s’hi han incorporat municipis com ara Puigcerdà, Alp i Llívia. Això fa que el territori que abasta el Leader sigui més ampli i també que hagin tornat a augmentar les sol·licituds relacionades amb la dinamització del turisme, que ara a l’Alt Urgell ja són menors perquè molts establiments turístics alturgellencs ja havien entrat en convocatòries anteriors.
PUBLICITAT
PUBLICITAT