PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tret de sortida de l’Associació de Vehicles Antics

L’entitat comença a treballar en el Ral·li Mundial de Cotxes que acollirà Andorra al 2019

Per ESTEFANIA GRACIA

Primera sortida de la temporada de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics.
Primera sortida de la temporada de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics. | AAVA
L’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) va iniciar fa uns dies la temporada amb la primera sortida de l’entitat, «que nosaltres anomenem la calçotada», segons remarca el president de l’òrgan, Lluís De Juan. 
 
Així, 25 vehicles amb una cinquantena de persones van sortir d’Andorra per visitar el Museu del Ferrocarril de Catalunya localitzat a Vilanova i la Geltrú . «Allà ens esperava el president de la Federació Espanyola de Vehicles Antics, Josep Maria Companys, que ens va rebre i ens va venir a fer companyia durant tota la visita», destaca De Juan. També matisa que extraordinàriament «ens van deixar entrat tots els vehicles al museu i els vam aparcar al costat de les màquines de vapor conformant un veritable espectacle». «Però va quedar molt bonic, perquè estaven totes les màquines amb els cotxes antics a davant». D’aquesta manera, De Juan assegura que des de l’entitat «sempre s’intenta barrejar els vehicles clàssics, que és el que ens agrada, amb la cultura –en aquest cas dels trens– i la gastronomia de la mateixa zona, els tres ingredients que sempre ajuntem en les sortides». 

Inicis de l’organització / L’AAVA ja comença a treballar en l’organització del Ral·li Mundial de Cotxes que el Principat acollirà durant el 2019. Per dur a terme l’esdeveniment, De Juan assegura que s’intentarà comptar amb la col·laboració «d’Andorra Turisme, el Govern, els comuns o altres entitats del sector, com l’Automòbil Club, la Federació Espanyola i la Federació Internacional de Vehicles Antics». Així, l’entitat ja està iniciant contactes amb els organismes per afermar relacions i intentar que l’esdeveniments es faci el millor possible. A més, De Juan matisa que ja hi ha «alguna marca de renom que s’ha posat en contacte amb nosaltres per fer una possible esponsorització del ral·li». 
 
És una trobada «que crida molt l’atenció, pràcticament durarà una setmana –perquè ens han recomanat que ho allarguem una mica més– i tindrem un centenar de vehicles clàssics i antics a Andorra amb els seus consegüents pilots i copilots que s’allotjaran aquí». 
 
Per tant, «aprofitarem els vehicles clàssics per fer d’ambaixadors del nostre país i intentarem que els assistents marxin sabent que és Andorra i com és». Tanmateix, De Juan remarca que el Comú d’Encamp «és el primer que s’ha prestat per donar-nos suport i ajuda, perquè Encamp és la parròquia automobilística per excel·lència, i de tota la vida, hi ha molta afició als cotxes i tot el món del motor». 
 
Aquest és un esdeveniment que requereix de molta preparació, per això, «anirem treballant i fent comunicacions». «Queden més de tres anys perquè es faci el ral·li però ja estem sospesant alguns aspectes, com el possible recorregut». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT