PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Ajuts per a estudiants universitaris del Pirineu

Per EL PERIÒDIC

Edifici de les Monges que aplega les instal·lacions de la UNED a la Seu d'Urgell.
Edifici de les Monges que aplega les instal·lacions de la UNED a la Seu d'Urgell. | EL PERIÒDIC
 L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i Recerca (AGAUR) ha aprovat les bases reguladores i ha obert la convocatòria d’ajuts a estudiants universitaris de les comarques de l’Alt Pirineu, la Val d’Aran i el Solsonès. L’import global destinat a les beques és de 392.000 euros, finançats per la Direcció General d’Universitats del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
 
MOBILITAT/ Els ajuts de mobilitat s’adrecen a les famílies en què algun membre estigui matriculat en una universitat del sistema universitari de Catalunya en el curs acadèmic per al qual se sol·licita l’ajut (2015-2016). La mobilitat s’entén com a desplaçament i allotjament fora de la comarca on es té la residència familiar. Els alumnes susceptibles de demanar la beca han de residir les comarques següents: l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Val d’Aran.
 
FORMACIÓ/ Els estudis que es poden beneficiar de la convocatòria són els presencials encaminats a l’obtenció d’un títol oficial de grau, llicenciatura, enginyeria, arquitectura, diplomatura, magisteri, enginyeria tècnica o arquitectura tècnica.
 
Entre els requisits també hi ha el d’haver superat el 80 per cent dels crèdits matriculats en el curs anterior o l’últim curs efectuat en els estudis de branques de coneixement d’arts i humanitats, ciències, ciències de la salut i ciències socials i jurídiques, o bé el 60 per cent en el cas dels estudis de les branques de coneixement d’enginyeria i arquitectura.
 
Els sol.licitants hauran d’estar matriculats d’un mínim de 55 crèdits, en el cas de matrícula en un curs complet, o de 27,5 crèdits, en els casos de matrícula semestral. L’import màxim de l’ajut és de 2.000 euros.
Les peticions s’han d’emplenar a través de l’apartat de Tràmits de la web de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT