PUBLICITAT

PUIGCERDÀ

Congrés internacional d’helicòpters sanitaris a Puigcerdà

Entre els participants hi assistirà el director d’urgències i del SUM de l’hospital de Meritxell

Per J.R.

Els bombers realitzen un rescat en helicòpter
Els bombers realitzen un rescat en helicòpter | Tony Lara
L’Hospital de Cerdanya és un dels organitzadors de la primera trobada internacional de transport HEMS adult i pediàtric, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de maig. El congrés, que comptarà amb participants de Catalunya, Andorra, França i l’Estat espanyol s’inspira en una activitat que organitza cada tres anys l’European HEMS and Air Ambulance Committee-EHAC.
 
TRASLLATS I RESCATS/ La trobada estarà centrada en les necessitats dels trasllats i rescats en territoris aïllats, amb especial èmfasi en el trasllat de malalts pediàtrics. L’experiència a en aquesta àrea l’aporta, sobretot, el servei de pediatria i base HEMS pediàtrica de l’Hospital de La Santa Creu i Sant Pau, el director de la qual, Eduard Carreras, és un dels dos màxims responsables del congrés.
 
L’altre co-director de la trobada és el Antoni Veres, cirurgià de l’Hospital de Cerdanya i director del curs anual HEMS de la Fundació Hospital de Puigcerdà que tindrà lloc en els dies immediatament anteriors al congrés i que aquest any arriba a la seva desena edició.
 
ALTRES PARTICIPANTS/ En el comitè científic internacional del Congrés hi participaran, entre altres, el cap clínic i de formació del Sistema d’Emergències mèdiques de Catalunya (SEM), Jiménez-Fábrega; el director de la Unitat de Mitjans Aeris del SEM, Jaime Gil i el director del servei d’urgències de l’Hospital de Meritxell i del servei d’emergències andorrà (SUM), Josep Gómez.

També han estat convidats representants del serveis mèdics de Bombers de la Generalitat i el director del servei d’emergències francès SAMU-Haute Geronne de Toulouse.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT