PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les heroïnes de cada dia combaten els micromasclismes quotidians

Altimiras presenta la seva obra del projecte ‘Una altra mirada és possible’

Per ESTHER JOVER MARTIN

L’educació que rebem des de la infància estableix com una norma no escrita que les dones són les que tenen cura de la família, de la casa, dels fills... Es tracta de microviolència quotidiana que forma part del sistema establert. «Quan vaig començar el meu treball no em plantejava que tot això fossin micromasclismes o microviolències», confessa Montserrat Altimiras, una de les artistes participants al projecte Una altra mirada és possible, que reflexiona sobre els estereotips de gènere en l’espai museogràfic andorrà. La iniciativa és del col·lectiu artístic Laboratori 376.

L’obra d’Altimiras, titulada Heroïnes de la quotidianitat, va ser pensada per al Museu del Còmic, però la imminent obertura de la Massana Còmic ha obligat a traslladar-la a la Biblioteca de la Massana. Aquesta tarda, a les 17.30, Altimiras explicarà el perquè de la seva creació. A més, l’acompanyarà Vanessa M. Cortés, presidenta de l’entitat Stop Violències, que va fer obrir els ulls a la fotògrafa sobre els micromasclismes diaris. El col·loqui s’acompanyarà amb les projeccions d’uns vídeos.

A Heroïnes de la quotidianitat, Altimiras ha fet cinc fotos, de cinc dones, en situacions quotidianes, i les ha convertit en vinyetes de còmic amb globus on s’expressen els pensaments i sentiments de les protagonistes. En una veiem una dona carregada de bosses de la compra pensant què ha de fer per dinar i per sopar; en una altra, una dona asseguda en una butaca esperant, ansiosa, la tornada dels fills; una tercera dona està fent el sopar i parant la taula mentre la resta de la família mira la televisió; en una altra una noia fa companyia i té cura de la mare (o l’àvia) i, en la cinquena imatge, una mare porta tres criatures a l’escola. Totes les dones, a més, porten una màscara de superheroïna.

L’autora espera que tant homes i dones assisteixen a la presentació-col·loqui per reflexionar entre tots sobre els rols que ens assigna la societat als uns i a les altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT