PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La sàtira de l’encerclat

Twitter recull un bon grapat de comptes ‘fake’ que ofereixen una àcida crítica de l’actualitat

Per EL PERIÒDIC

'AndorraToday', un dels comptes més seguits
'AndorraToday', un dels comptes més seguits | El Periòdic
La xarxa social de l’ocellet blau, el de les piulades, s’ha erigit des que va néixer en un niu de comptes fake, amb millor o pitjor gust. Sota un pseudònim, aquests comptes analitzen en clau d’humor, de vegades àcid i punyent l’actualitat a diferents nivells i, evidentment, Andorra no és cap excepció.
 
Qui més qui menys ja s’ha familiaritzat amb molts d’aquests comptes i el món del Twitter al Principat es mostra força actiu i acostuma a treure punta als esdeveniments del país. Un d’aquests exemples és Lo Rector d’Anyós, un que assegura haver fet, fa poc més d’un mes, un simple canvi de celibat. El conegut i crític compte va anunciar el passat 20 de febrer que deixava de piular sota aquest pseudònim i convidava als seguidors a seguir-lo a @LoCucut, on ara té 113 seguidors. Ell mateix recordava que Lo Rector «deixava la sotana amb més de 300» i que ara que «sóc fora del clero» era «més lliure». Irònic i sarcàstic, Lo Rector –ara Lo Cucut– no deixa ningú indiferent. 
 
Un altre compte especialment punxant és el d’Hermanos Circo, en clara referència als màxims accionistes de BPA. La seva descripció assegura que «tenim un circ muntat» i només fent un cop d’ull als seus seguidors i a quina és la seva línia pel que fa al to i direcció de les piulades i dels retuits, queda bastant clar que tot desprèn un cert aroma a taronja.
 
Andorra Today és el racó de les «notícies paral·leles d’Andorra» i el que aglutina més seguidors, un total de 2.018. Un compte on es poden llegir notícies i fets surrealistes i, evidentment falsos, amb la pura intenció d’arrencar una rialla. Una bona prova d’això és una piulada que van fer fa quatre dies i on deien que el Govern d’Andorra donava festa aquesta setmana de Pasqua al Cos de Policia i encarregaven als Power Rangers la tasca de vetllar per la seguretat al Principat.
 
Bon Conseller, és un compte amb 265 seguidors, que també deixa anar algunes píndoles amb certa mala llet. 
 
Lo Bon andorrà ja és més escatològic i per amants d’un humor, diguem-ne, més especial. 
 
Un altre dels comptes destacats en l’apartat de treure punta a l’actualitat és el de Tradició i retrocés (@trairetandorra). La seva descripció defensa que sota aquest nom s’amaga gent que és «tradicional, rància i conservadora» i diuen que «no som de muntanya, som de bosc». Són molt actius, acumulen ja més de 3.700 piulades i allà es poden trobar pedrades cap a l’edifici The Cloud o altres accions del Govern.
 
Finalment, Giverman també aporta el seu granet de sorra en el sector crític del món tuitare andorrà. D’una forma més modesta –només té 98 followers–, aquest compte acostuma a retuitejar piulades d’altres comptes, sense l’obligació de que siguin andorranes, amb la premissa que aconsegueixi analitzar un fet de forma desenfadada. El seu tweet fixat ja resulta tota una declaració d’intencions. Un humor particular.
PUBLICITAT
PUBLICITAT