PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Sorpresa per la voluntat de Martí d’avançar el debat d’orientació

Els grups parlamentaris no amaguen la curiositat per conèixer què hi ha darrera d’aquesta petició

Per IVÁN ÁLVAREZ

Visió general del Consell General, en la darrera sessió de control al Govern.
Visió general del Consell General, en la darrera sessió de control al Govern. | TONY LARA
La voluntat del cap de Govern, Toni Martí, d’avançar la celebració del debat d’orientació política ha estat rebuda amb una notable sorpresa per part dels grups parlamentaris. A la finalització de la darrera sessió de control a l’Executiu, Martí va comunicar als membres de les forces parlamentàries la seva intenció de retallar els terminis previstos per a celebració del debat i traslladar la trobada a la darrera setmana d’abril o a principis del mes de maig.

Els grups de l’oposició esperen trobar respostes a aquests interrogants en la propera reunió de la Junta de Presidents, que se celebrarà el proper 5 d’abril, i poder conèixer de veu del cap de Govern el perquè de la seva voluntat d’avançar el debat d’orientació política.

Així ho reconeix el president suplent del Grup Liberal, Jordi Gallardo, que considera que per anticipar la cita «hi ha d’haver un motiu important». El membre liberal deixa clar que «normalment, si no hi ha cap fet extraordinari, s’acostuma a fer el juny i, a més venim de fer l’últim a l’octubre. Ara no tenim constància que hi hagi cap motiu de pes perquè calgui avançar-lo». Gallardo es mostra expectant i afegeix que «des de l’octubre i fins ara no hi han hagut canvis substancials en les gran temes que marquen l’agenda política i, per tant, entenem que no hi ha un motiu de pes [per avançar la data del debat] a l’espera del que ens comuniqui el cap de Govern en la propera Junta de Presidents».

Mentre que el Partit Socialdemòcrata (PS) no ha volgut fer cap declaració al respecte, la representació d’SDP dins del Consell General i integrant del Grup Parlamentari Mixt, es mostra en la mateixa línia que Gallardo. La consellera Sílvia Bonet reconeix no saber «quina és la intenció de Martí» en la voluntat d’avançar aquesta data i també recorda que el darrer debat es va celebrar «a la tardor, ja que el maig es va fer el debat d’investidura, que no deixa de ser, en part, un exercici d’orientació política». A més va afegir que «no acabo d’entendre el perquè d’aquest avançament, ja que no acabo de veure cap causa justificada per fer-ho». En aquest sentit, Bonet explica que des de la seva perspectiva no veu cap qüestió que pugui motivar aquest avançament, «perquè el cas BPA o el de la Unió Europea, estan com estan». Assegura que «no li trobo sentit» a aquesta decisió i afirma que «Martí ja ens té acostumats a aquests tipus de balls, cap aquí i cap allà i de donar-li a tot aquest suspens».

Finalment, el Grup Parlamentari Demòcrata, comenta que la decisió de voler canviar la data del debat d’orientació política «entra dins de la normalitat de la potestat del cap de Govern» i posen en relleu que avançar la data no modifica, en cap cas, ni la forma ni el fons del consell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT