PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Andorra mostra la seva solidaritat al poble belga pels atemptats

L’ambaixada certifica que els deu andorrans instal·lats a Brussel·les es troben «sans i estalvis»

Per MARISA DA COSTA

El cap de Govern, Antoni Martí, va comparèixer el migdia d’ahir davant dels mitjans per «expressar la més enèrgica condemna i repulsa als atemptats» terroristes que s’esdevenien a Bèlgica  a l’aeroport de Zaventem i a l’estació de metro de Maelbeek i que, en tancar-se aquesta edició, se saldaven amb més de 30 persones mortes. A més de voler fer arribar als afectats així com a tot el poble belga la seva «solidaritat», també va traslladar la constància de l’ambaixada andorrana que «no hi ha cap víctima [andorrana] a deplorar» arrel de l’acte terrorista. A les 12 del migdia d’avui tindrà lloc una concentració silenciosa a la plaça Lídia Armengol com a mostra pública de suport amb Bèlgica, convocada en conjunt pel Consell General així com pel Govern. El copríncep episcopal, Joan Enric Vives, també va enviar un missatge de condolença i repulsa a l’atemptat al rei Felip de Bèlgica.
 
Poques hores després que se certifiqués la comissió d’un nou atac terrorista a Brussel·les, Antoni Martí feia arribar al primer ministre belga, Charles Michel, una missiva amb què traslladava la seva solidaritat i mostres de condol amb el poble belga. Paral·lelament, l’ambaixada del Principat al país afectat es posava en contacte amb els deu nacionals que hi resideixen, així com les persones que s’hi trobaven de pas, per asseverar-se que no s’havien vist afectats. 
 
El dirigent, així com també feia el Partit Socialdemòcrata a través d’un comunicat, va expressar «al poble belga el nostre sentiment de suport» així com «de plena confiança en les autoritats belgues» per tal que «determinin els autors dels execrables atemptats».
 
Arrel dels successos el representant governamental recordava la voluntat «de ser un actor en positiu a favor dels drets humans i de les llibertats» perquè es caracteritza Europa. Tot i que fins ahir a la tarda no s’havien concretat noves mesures per tal d’incrementar els controls de seguretat als passos fronterers per part de les autoritats veïnes, Martí va assegurar que es manté el contacte i l’atenció «a les directrius que es puguin aplicar als països europeus». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT