PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El cònsul portuguès lamenta la pèrdua d’adeptes a l’idioma

El diplomàtic assegura que les famílies estan perdent l’interès

Per El Periòdic

el consol honorari de portugal a andorra, jose manuel silva.
el consol honorari de portugal a andorra, jose manuel silva. | Tony Lara
El cònsol honorari de Portugal al Principat, José Manuel Silva, lamenta el desinterès creixent per part de les famílies luses instal·lades a Andorra de cara a la transmissió de la llengua als seus fills i, amb això, la progressiva pèrdua de l’idioma al país.
 
Silva es recolza en unes dades flagrants: la xarxa d’Ensenyament de Portuguès a l’Estranger (EPE), únicament compta amb 240 inscrits a nivell andorrà. En l’actualitat, més de 10.000 portuguesos resideixen al Principat. La xifra es troba molt per sota de les expectatives de les autoritats i temen que aquesta sigui una mostra de la pèrdua de l’interès de les generacions nascudes ja a Andorra pel país d’origen dels seus pares. 
 
Tal com informa Notícias ao minuto, Silva assegura que aquesta situació únicament pot capgirar-se a partir d’una major empenta per part dels ciutadans, ja que l’accés a les ja esmentades classes de llengua  no s’ha de veure impedit per l’escola, vist que la majoria de nens s’acullen al sistema públic i, per tant, «els diners no són una excusa».
 
El mateix mitjà recull també la veu de persones migrades, que defensen que no hi ha necessitat de dur el nen a classes de portuguès fora de les hores d’estudi en vista que aprenen la llengua a través del contacte amb els familiars. Per a Silva és precisament aquesta actitud la que el fa témer que, en un futur, les segones generacions –nascudes a Andorra– tinguin problemes per readaptar-se a Portugal.  
PUBLICITAT
PUBLICITAT