PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La batlle Mingorance reobre el cas de les escoltes als policies

La querella presentada pel sindicat CFP és acceptada a tràmit

Per E. J. M.

Salvador Prieto, el dia de la presentació de la querella a la Batllia.
Salvador Prieto, el dia de la presentació de la querella a la Batllia. | TONY LARA
La batlle Canòlic Mingorance ha admès a tràmit la querella criminal presentada pel Col·lectiu de Funcionaris del Cos de Policia (CFPA) contra l’exdirector de la Policia, Joan Ramon Peralba, i l’excap d’assumptes interns de la Policia, Ramon Sancho, per cometre un delicte d’escoltes il·legals. El sindicat va presentar la querella el primer de març i aquest dijous ha sabut que la querella prospera i el cas es reobre.

En la querella presentada, l’advocat del CFPA, Xavi López, «demana poder efectuar una sèrie de proves» que ara es podran executar, va detallar ahir el president del sindicat, Salvador Prieto. El passat 28 de gener, la batlle va decidir l’arxivament provisional del cas «fins que l’aparició de noves dades o elements facin necessària la prosecució de la investigació». La querella presentada per López ha estat prou contundent com per revocar la decisió de la batlle en dues setmanes.

Els fets denunciats van succeir, presumptament, entre el gener del 2008 i el maig del 2010, període durant el qual, des del despatx del director de la Policia, es van gravar les converses que 36 agents van mantenir telefònicament dins de l’edifici administratiu. Fa un parell d’anys, l’exdirector de la Policia va rebre una citació de la Batllia per declarar sobre les escoltes.

DISSOLUCIÓ DEL SIPA / D’altra banda, l’altre sindicat policial, el SIPA (Sindicat de la Policia) comença el procés de dissolució. De fet, era un secret a crits ja que fa mesos que el SIPA està inactiu. Quan es va fer públic l’aute de Mingorance de l’arxivament de la causa de les escoltes, des del SIPA ja no es va voler fer cap declaració ni acció. Els agents quedaran, per ara, amb només un sindicat que els representi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT