PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Policia realitza una campanya de seguretat viària fins al dia 3

Els agents extremaran la vigilància a les carreteres degut a l’afluència de vehicles per Setmana Santa

Per E. J. M.

Dos agents de la Policia aturen els vehicles en un control a Sant Julià de Lòria.
Dos agents de la Policia aturen els vehicles en un control a Sant Julià de Lòria. | TONY LARA
Des d’avui a les set de la tarda i fins a les set del matí del 3 d’abril, la Policia realitzarà una campanya de seguretat viària que s’emmarca dins de les diferents campanyes de prevenció de conductes de risc en la conducció. La gran afluència de turismes que es preveu per Setmana Santa augmenta el risc de sinistralitat a les carreteres i, per això, la campanya es fa coincidir amb aquestes dates.

«Com cada any, pel període de vacances de Setmana Santa es preveu una important entrada de vehicles al Principat», argumenta el Cos de la Policia en un comunicat. «Aquesta afluència de turismes implica un increment notori del trànsit per les vies públiques i per tant s’eleva el risc d’accidentalitat relacionat directament al comportament imprudent de certs conductors», afegeix.

NEGLICÈNCIES / Les actuacions negligents en què la Policia incrementarà la vigilància durant les dues pròximes setmanes són: conducció temerària que causi perill a les persones o coses; circular a una velocitat que excedeix la permesa a la via; no cedir el pas en una intersecció als vehicles que tenen preferència; realitzar avançaments indeguts; no adaptar la velocitat en funció d’encreuaments, de la proximitat de les escoles i d’aglomeracions; no cedir el pas als vianants que estan en situació de creuar la calçada per un pas de vianants; no respectar algun dels senyals prohibitius; no respectar algun dels senyals d’obligació; no respectar la senyalització de la calçada i, finalment, no respectar la indicació d’un semàfor.

El Departament de Policia argumenta que, «seguint les línies marcades en el pla d’actuació, té per objectiu millorar la seguretat viària en general, iniciant una campanya per detectar i sancionar als conductors que hagin manifestat en la seva conducció un comportament imprudent que pugui derivar en un perill o un risc per a la integritat física i moral dels altres usuaris de la via».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT