PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica promourà un acord contra la violència envers les dones

L’organisme incidirà en les situacions d’assetjament sexual en el treball

Per E. J. M.

Les dependències de l’Equip d’Atenció Integral a la Dona (EAID).
Les dependències de l’Equip d’Atenció Integral a la Dona (EAID). | TONY LARA
La Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica (CONPVGD) té, entre les seves funcions, «promoure un acord contra la violència envers les dones com a estratègia preventiva». A més, ha de garantir «la comunicació, la col·laboració i la coordinació eficaces entre tots els ministeris i departaments de l’Administració general que integren la comissió, i amb els altres ministeris i departaments que tinguin com a funció, encara que sigui indirecta, actuar en casos de violència de gènere i domèstica».

FUNCIONS / El reglament regulador de la CNPVGD està en vigor des de dijous (dimecres es va publicar al BOPA). El text defineix el funcionament i els membres de la comissió. Dins de la seva missió també hi ha la «d’incidir en situacions d’assetjament sexual en el treball, mitjançant la implementació d’un protocol (...) amb la participació de les empreses del país», «dissenyar les estratègies que s’han d’implantar per a la sensibilització, la prevenció, la detecció i la intervenció de les víctimes de la violència de gènere i domèstica, que s’han de concretar en programes d’actuació que tinguin en compte els col·lectius especialment vulnerables, com ara les nenes i les dones amb discapacitat o migrants».

La CONPVGD farà un seguiment del compliment de la Llei 1/2015, del 15 de gener, per a l’eradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica, i elaborarà una memòria anual. A més, la comissió crearà una grup de treball «prop de l’Observatori Social del ministeri encarregat dels afers socials, en què han de figurar les dades i els estudis que s’elaborin».

El president de la CONPVGD és el ministre Xavier Espot, encarregat dels afers socials, i el vicepresident, el ministre Carles Álvarez, titular de salut. També en formen part els alts càrrecs (no ministres) d’afers socials, salut, ocupació, justícia i interior i educació, a més del director de la Policia i el cap de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, en la qual s’integra l’Equip d’Atenció Integral a la Dona (EAID).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT