PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El 4t Sax Fest inclou un concurs internacional de músics de carrer

El certamen dedicat al saxo està considerat entre els millors del món

Per EL PERIÒDIC

El director artístic del Sax Fest, Efrem Roca, ahir.
El director artístic del Sax Fest, Efrem Roca, ahir. | ANA/M.B.
Més de 150 saxofonistes de prestigi internacional participaran a la quarta edició de l’Andorra Sax Fest, considerat ja un dels quatre festivals de saxo. L’esdeveniment, que combina actuacions i certamen, se celebrarà entre el 26 de març i el 2 d’abril en diferents espais d’Andorra la Vella. El festival incorpora una novetat: un concurs internacional de música al carrer.

A la competició a l’aire lliure hi participaran quatre grups –uns 50 músics– que recorreran l’avinguda Meritxell. La fase final tindrà lloc a la plaça Guillemó amb un festival popular al qual es pretén que s’hi involucrin també els comerços i restaurants de la zona. El guanyador s’emportarà 2.500 euros.

El director artístic de l’Andorra Sax Fest, Efrem Roca, va explicar ahir el festival té un doble vessant: per una banda, la qualitat de la música, amb intèrprets molt professionals i, per una altra banda, oferir la visió més popular de la música que farà gaudir els nombrosos vianants que s’esperen ja que el certamen coincideix amb les vacances de Setmana Santa, segons informa l’ANA.

El quart Sax Fest inclou de nou el concurs internacional Solo Saxophone, en què participaran una quarantena de músics que s’hauran d’enfrontar a un repertori musical d’alt nivell. El primer premi consisteix en un saxo Selmer valorat en 5.000 euros, i també hi haurà premis del segon al sisè classificat. Roca va assegurar que el certamen està considerat «el millor del món», tot i que «som molt joves i encara ens falten un parell d’anys més per acabar de consolidar-nos». «Tenim ganes de seguir creixent i posicionar-nos, que l’ull mundial saxofonista ens estigui mirant», va afegir.

A més dels concursos, el festival inclou classes magistrals i tallers per als estudiants de saxo  i concerts en obert amb saxofonistes del nivell d’Arno Bornkamp, Makoto Hondo –guanyador del tercer Sax Fest–, Vincent David, Mariano García o Baptiste Herbin.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT