PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Verds, molestos pels atacs d’ICV a Andorra

Fernández lamenta que el nom del país s’utilitzi de forma incorrecta

Per ESTEFANIA GRACIA

El co-president de Verds d’Andorra, Juli Fernández, durant una roda de premsa.
El co-president de Verds d’Andorra, Juli Fernández, durant una roda de premsa. | TONY LARA
El partit Verds d’Andorra ha mostrat el seu descontent vers les declaracions que l’eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Ernest Urtasun, va fer el passat dimarts posant en dubte que Andorra no sigui un paradís fiscal.
 
Vers aquestes paraules, el copresident dels Verds d’Andorra, Juli Fernández, va matisar ahir que estan «molestos i les declaracions ens han semblat molt malament, perquè no ens agrada que precisament en aquests moments algú pugui utilitzar el nom d’Andorra d’una forma que no és la correcta». A més, «sembla que no es vulgui conèixer la realitat del Principat». I «aquest desconeixement es podria evitar amb una senzilla trucada a qualsevol de nosaltres –com en el seu temps ho feia Raül Romeva mentre va ser eurodiputat de la formació». 
 
Fernández va destacar que els sap «molt greu que precisament companys del partit Verds europeu es permetin fer segons quin tipus de declaracions». Així mateix, el copresident denota que és «més trist encara que es posi en dubte el gran esforç que hem estat fent en matèria fiscal». 
 
«Jo imagino que la situació interna d’ICV amb aquest canvi de direcció que hi ha hagut i totes aquestes possibles influències, absorcions o convalidacions amb altres formacions polítiques diferents d’àmbit nacional espanyol possiblement els ha afectat una mica, estem molt descontents», va afegir Fernández.
 
Règim fiscal baix / L’eurodiputat Urtasun també va assegurar durant les seves declaracions –a la Comissió Especial TAXE 2 al Parlament Europeu a Brussel·les– que dubtava que Andorra no fos un paradís fiscal degut al seu règim «baix amb deduccions importants», així com que fins a «900 empreses s’han instal·lat des del 2012 a Andorra, un país de només 70.000 habitants». En resposta a aquestes paraules, Fernández creu que s’està «obviant que aquestes empreses s’han establert al Principat perquè també rebem uns vuit milions de turistes l’any».
 
Fer una mirada a Europa / Fernández també va matisar que abans de «seguir desprestigiant-nos (referint-se a Andorra), ens agradaria que miréssiu més la vostra Europa, la que s’està allunyant a l’Europa dels Pobles i dels drets socials». 
 
El copresident del partit del Principat va puntualitzar que s’ha de mirar «més a llocs com per exemple Luxemburg, Gibraltar o la mateixa ciutat de Londres, perquè els Verds d’Andorra som els primers en criticar les coses què –segons el nostre parer i punt de vista– s’haurien de millorar a casa nostra». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT