PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més controls de trànsit per disminuir els accidents amb ferits en un 10%

L’USV augmentarà el temps de servei del cotxe radar establint una mitja de 40 hores setmanals

Per ESTEFANIA GRACIA

Agents del Cos de Policia realitzen diversos controls als vehicles que circulen per la carretera del Principat.
Agents del Cos de Policia realitzen diversos controls als vehicles que circulen per la carretera del Principat. | TONY LARA
La Unitat de Seguretat Viària (USV) s’ha proposat disminuir en un 10%, respecte el passat any, els accident de trànsit on resulten persones ferides. Així, el cap de l’USV, Manel Pelegrina, matisa que tot i que els accidents amb víctimes s’han mantingut en els darrers anys, «entenem que tot el que sigui disminuir aquests fets, és una cosa que s’ha de dur a terme, i hem considerat que aquesta seria la prioritat d’aquest any».
 
Per dur a terme aquest objectiu, la unitat prendrà mesures de prevenció i augmentarà els controls generals. Una d’aquestes accions serà augmentar el servei del cotxe radar, ja que passarà d’estar actiu durant unes 20 hores a la setmana a estar-ne 40 (1.920 hores anyals). 
 
Així mateix, Pelegrina va destacar que els lloc on es posicionen els vehicles radar «venen relacionats amb les zones on es poden constatar més aquest tipus d’infraccions i tenint també en compte la localització on hi hagi una zona de risc o on es puguin produir accidents de circulació.
 
D’altra banda, «sempre que les condicions meteorològiques ho permetin», es destaca des de l’USV, hi haurà una patrulla motoritzada per torn de dia. A més, també s’augmentarà el nombre de parades en estàtic per part dels diferents torns de patrulla. D’aquesta manera, s’intentarà realitzar «una millor tasca de prevenció, i si s’escau, sancionar les infraccions del codi de la circulació que es constatin», especifiquen des de la unitat.
 
Permís de conducció suspès / També per assolir aquesta disminució del 10%, l’USV farà un seguiment exhaustiu de les persones que tenen el permís de conducció suspès. A data d’avui, hi ha unes 254 persones al país que es troben en aquesta situació. 
 
Pelegrina assegura que al augmentar els controls, «ja per sistema augmenta la possibilitat de controlar aquestes persones, que poden tenir el permís suspès per l’acumulació de sancions o perquè han estat controlats amb una taxa d’alcoholèmia superior a la permesa, per tant, poden representar un perill per a la ciutadania». 
 
Aquest augment de controls també permetrà un èmfasi en la constatació de conductors sota els efectes de l’alcohol i/o drogues, pel risc afegit que suposa en l’accidentalitat, «sobretot en els serveis marcats de tarda i de nit, ja que són les franges on s’ha constatat una major incidència d’aquests il·lícits», puntualitza l’USV.
 
Estudi dels llocs més perillosos / L’USV també farà estudis i informes tècnics –a iniciativa o petició dels òrgans pertinents– relacionats amb problemàtiques i propostes de millora de tot el vinculat amb la seguretat viària. En aquest sentit, durant aquest any es farà un seguiment dels indrets on han tingut lloc els accidents de trànsit i es crearà un cens de punts on hi hagi una major incidència de sinistralitat a la xarxa viària del país. 
 
Aquest projecte ajudarà a tenir controlats els trams perillosos, «ja sigui per les senyalitzacions, per les pintures indicatives, etc». I «es passaran a qui correspongui» per actuar-ne amb conseqüència, matisa el cap de l’USV.
 
Finalment, la unitat també fomentarà la participació activa en totes les campanyes preventives. La primera es realitzarà la setmana que ve per interceptar infraccions greus. Però durant l’any, «mínim en farem unes tres», destaca Pelegrina. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT