PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més controls de trànsit per disminuir en un 10% els accidents amb ferits

L'Unitat de Seguretat Viària augmentarà la presència del cotxe radar a unes 40 hores setmanals

Per EL PERIÒDIC

Un control policial abans d'entrar a Sant Julià de Lòria.
Un control policial abans d'entrar a Sant Julià de Lòria. | TONY LARA
La Unitat de Seguretat Viària (USV), s'ha proposat disminuir en un 10%, respecte el passat any, els accidents de trànsit on resulten persones ferides. Per tal d'arribar a assolir aquest objectiu s'augmentarà el nombre d'hores del cotxe radar (traffipax i radar amb intercepció), estant en servei durant una mitjana de 40 hores setmanals (1.920 hores anyals). D'altra banda, s'augmentarà el nombre de parades en estàtic, per part dels diferents torns de patrulla per poder realitzar una millor tasca de prevenció, i si s'escau, sancionar les infraccions del codi de la circulació que es constatin. 

Tanmateix, es realitzaran totes les constatacions i estudis, així com informes tècnics a iniciativa o a petició dels òrgans pertinents, relacionats amb problemàtiques i propostes de millora de tot el vinculat amb la seguretat viària. En aquest sentint, al llarg d'aquest any es farà un seguiment dels indrets on han tingut lloc els accidents de trànsit per realitzar un informe tècnic i així crear un cens de punts on hi hagi una major incidència de sinistralitat a la xarxa viària del Principat. 

A més, la unitat fomentarà la participació activa en totes les campanyes preventives que s'estableixin tant per part del ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior com de la Direcció del Cos. Així mateix, sempre que les condicions meteorològiques o permetin, hi haurà una patrulla motoritzada per torn de dia. També es farà èmfasi en la constatació de conductors sota els efectes de l'alcohol i/o drogues, pel risc afegit que suposa en l'accidentalitat, sobretot en els serveis marcats de tarda i nit (franges on s'ha constatat una major incidència d'aquests il·lícits). 

Finalment, es farà un seguiment exhaustiu de les persones que tenen el permís de conducció suspès, ja sigui judicialment i/o administrativament, a banda d'altres tasques intrínseques de la USV. 

Més informació a l'edició de paper de demà. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT