PUBLICITAT

la seu d'urgell

La Seu inverteix gairebé un milió per amenitzar la plaça Joan Sansa

Les obres s’iniciaran abans de l’estiu i inclouran zones infantils, d’esport i un espai cultural amb un escenari

Per El Periòdic

Plànol del projecte de la plaça Joan Sansa de la Seu d’Urgell.
Plànol del projecte de la plaça Joan Sansa de la Seu d’Urgell. | Ajuntament de la seu d’urgell
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell iniciarà abans de l’estiu les obres de la plaça Joan Sansa que tindran un cost de 956.276 euros i inclouran dues zones de jocs per a infants, una pista poliesportiva d’esbarjo, una pista de patinatge i un espai cultural amb un escenari fix. Així ho va anunciar ahir l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, que van explicar el projecte d’urbanització de l’espai públic que es composa de 8.900m2 de superfície. 
 
Els treballs van ser aprovats dilluns per la Junta de Govern i compten amb el vistiplau dels veïns i tots els grups polítics, segons informa RàdioSeu. Per la seva part, Batalla  va expressar l’agraïment als Serveis Tècnics Municipals per la feina feta en l’elaboració de la proposta i va valorar de forma especial el paper de la regidoria d’Urbanisme, encapçala Fierro, ja que ha exercit d’interlocutora. «Han estat moltes reunions i moltes trobades perquè finalment es tiri endavant aquest projecte de forma consensuada», va manifestar.
 
Tanmateix, Batalla va subratllar la importància de les obres per reparar «un dèficit històric» i va assegurar que la intervenció serà «la més ambiciosa de la legislatura». A més, l’objectiu final és dotar la plaça d’una nova centralitat i «els grans projectes complementen la tasca del dia a dia». Les obres podrien estar enllestides aquest mateix any, tot i que dependrà de la meteorologia.
Quatre zones del projecte / El projecte preveu que la plaça Joan Sansa es distribueixi en quatre zones. A l’espai ubicat al sud-oest, s’hi construirà una pista poliesportiva d’esbarjo. 
 
Pel que fa a la parcel·la del sud-est, hi està prevista l’habilitació d’una pista de patinatge, que donarà resposta a l’afició per aquest esport a la ciutat. El terreny del nord-oest es destinarà a jocs infantils, distingint-se dues zones diferents per a dues franges d’edat, dels 0 als 3 anys, i a partir dels 3 anys. Finalment, al nord-est s’instal·larà un escenari fix que esdevindrà un espai cultural per acollir espectacles o concerts.
 
Finançament / El finançament per dur a terme el projecte s’obtindrà a través del romanent de tresoreria del pressupost municipal. Només 571.000 euros es treuran a concurs, essent la resta per a la compra de material i administració. Els treballs comptaran amb la implicació de les brigades municipals i el cost de la urbanització tindrà un cost zero per al veïnat. 
 
D’altra banda, Fierro va voler matisar que «la bona gestió econòmica a l’ajuntament fa possible assumir una inversió d’aquesta envergadura», referint-se al futur projecte urgellenc.
 
Subvencions a clubs esportius / El ple de l’Ajuntament de la Seu va acordar dilluns recuperar durant aquesta legislatura les subvencions a clubs esportius de la ciutat. La moció, presentada per Compromís x La Seu, va rebre el suport de CDC, ERC i la CUP. Des de l’equip de govern van introduir al text una esmena segons la qual els ajuts aniran precedits d’un estudi, per part del Servei Municipal d’Esports, sobre les necessitats específiques de cada entitat per tal que la partida tingui un ús correcte.
 
Per la seva part, el regidor d’Esports, Isidor Alberich, va expressar el suport a la recuperació de les subvencions atès que Convergència també l’havia inclòs en el programa electoral. Tanmateix, Alberich va rebutjar que es digués que la manca d’aquests ajuts posa en perill el futur dels equips amateurs, ja que en aquesta possibilitat hi entren d’altres factors. En aquest sentit, va recordar que l’únic equip que ha desaparegut darrerament (La Seu FC) ho ha fet per manca d’efectius i perquè molts jugadors urgellencs prefereixen jugar a la lliga andorrana de futbol. 
 
Alberich també va exposar que, en el context de crisi, quan es va explicar als clubs la retirada dels ajuts quasi tots van entendre els motius, i que durant aquest temps el nombre d’equips esportius no ha disminuït sinó que ha augmentat. 
 
Finalment, el regidor va recordar que l’ajuntament també ajuda els equips per altres mitjans, com són facilitar les instal·lacions municipals per a l’organització de torneigs o rebaixar el preu de serveis com les pistes de tennis i pàdel. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT