PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

La Seu rebutja declarar el rei Felip VI persona ‘non grata’

ERC i CiU es mostren favorables a la creació d’un circuit per a l’esquí nòrdic

Per EL PERIÒDIC

Sala de plens de l’Ajuntament de la Seu
Sala de plens de l’Ajuntament de la Seu | RàdioSeu
Amb l’abstenció de CiU i el vot en contra de Compromís x La Seu, la moció presentada ahir per ERC, durant el ple ordinari del mes de març de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, per declarar persona non grata al rei d’Espanya, Felip VI, va ser rebutjada. La moció, finalment, no va prosperar i només la CUP i, evidentment ERC, va presentar el seu vot a favor. 
Els republicans van presentar aquesta moció en base a la «manca d’imparcialitat» del monarca en relació al procés sobiranista i per la que ERC considera falta de respecte envers la presidenta de Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, a qui es va negar a rebre.
Els regidors convergents van optar per l’abstenció després de mostrar els seus dubtes sobre si aquesta declaració seria bona pel municipi i també per ampliar la base social de l’independentisme.
 
Pista d’esquí nòrdic/ Tot i que va progressar, no hi va haver unanimitat davant la proposició d’Esquerra pel que fa a la creació d’una pista d’esquí nòrdic a la Seu, de la que encara se’n desconeix l’emplaçament. La moció proposava tirar endavant un circuit innivat per la pràctica de l’esquí nòrdic a la ciutat, apuntant que la situació geogràfica de la Seu, on la inversió tèrmica a l’hivern afavoreix les baixes temperatures nocturnes, permetria mantenir el circuit innivat un mes i mig sense gaires esforços. Aquesta moció sobre la creació d’un circuit d’esquí nòrdic, també presentada per ERC, va ser aprovada amb el vot favorable de CiU i l’abstenció de la CUP i de Compromís x La Seu. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT