PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

EL PERIÒDIC recupera el premi Andorrans de l’any

Sota la pregunta ‘Qui creus que ha estat la persona que més ha fet pel país durant el 2015?’ ja es poden enviar les propostes via mail o sms

Per IVÁN ÁLVAREZ

Un dels moments de la darrera edició dels premis Andorrans de l’any, el passat 2008.
Un dels moments de la darrera edició dels premis Andorrans de l’any, el passat 2008. | TONY LARA
Després d’uns anys d’absència, EL PERIÒDIC reactiva el premi Andorrans de l’any i on s’ha buscat tradicionalment premiar a les personalitats que han destacat durant un any en el Principat.
La primera frase del procés és lliure i comença avui. Durant tot un mes i fins el proper 15 d’abril, qualsevol persona que vulgui enviar la seva proposta o presentar un candidat ho pot fer sota la pregunta Qui ha fet més per Andorra durant l’any 2015? Aquesta proposta de candidats es fa a través de missatges de text –sms– al 707 i/o per email a [email protected].

 La segona fase anirà del 15 d’abril al 15 de maig i es recolliran els 15 finalistes de diferents àmbits –esports, cultura, política o empresa– proposats per la gent. Finalment, el mes de juny tindrà lloc la gala final on es coneixeran els guanyadors.

Aquest guardó va començar a atorgar-se el 2003 i la veu popular va reconèixer la tasca i el caràcter socials dels guanyadors en una gala on el moviment sindical va tenir força protagonisme. Aquella primera edició de Andorrans de l’any, marcada pels clàssics del musical americà, presentada per l’actor i director teatral, Joan Anton Rechi, i encetada per Líquid Dansa, va premiar Gabriel Ubach en l’apartat social, Higini Cierco, en l’econòmic; Carme Massana, en el cultural, i Albert Llovera, en l’esportiu.

La segona edició, l’any 2004, es va ambientar en el món del cinema i va experimentar la seva consolidació com a guardó en recollir més d’11.000 vots dels lectors d’EL PERIÒDIC per donar suport  al seu candidat predilecte. La curiositat va residir en el premi de vida cultural, ja que el va guanyar el que va ser el presentador de la gala l’any anterior, Joan Anton Rechi. A la categoria de més popular, el premi se’l va endur Joan Parra, un conegut agent de circulació del Comú d’Andorra la Vella. En l’apartat esportiu, el premi no el va aconseguir cap personalitat, sinó en entitats com Grandvalira o l’Automòbil Club.

L’any 2005 es va viure la tercera edició dels premis, dissenyats per l’ocasió per l’artista Judit Gasset, que es van cel.lebrar al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria i que van tornar a ser presentats per Rechi. Un altre cop el cinema va ser el leit motiv de la gala  i els assistents van gaudir d’un muntatge audiovisual amb escenes de pel.lícules que tractaven els temes dels drets humans i de la llibertat d’expressió i, a més, va actuar el Cor dels Petits Cantors. Els lectors van atorgar els respectius reconeixements al pilot Cyril Després, la directora de l’Escola d’Art d’Andorra la Vella, Carme Tintoré, la llavors ministra de Salut i Benestar, Mònica Codina, i un dels actuals accionistes majoritaris de BPA, Ramon Cierco. L’any 2008 es va viure la darrera edició i, de forma puntual, es va recuperar la distinció, ara fa 5 anys, per homenatjar al Consell General al tots els exconsellers i exsíndics, per tota la seva dedicació prestada durant tots els anys d’activitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT